Het sprookjesachtige verhaal met Audrey Tautou in de hoofdrol, over de frivole levenswandel van een Parijse serveerster, groeide uit tot een internationaal succes; de Franse productie werd bekroond met vier Césars en sleepte vijf Oscarnominaties in de wacht. Ook de betoverende soundtrack van Yann Tiersen werd geprezen.

De Amerikaanse componist Dan Messe heeft aangekondigd dat hij de film mag omturnen tot een Broadway-musical, met de typische komisch-romantische sfeer. Toch zal het stuk op Broadway geen exacte kopie zijn van de film, onder meer de muziek zal anders klinken. "Ik ben niet geïnteresseerd in de Parijse muziek. Ik overweeg zelfs geen accordeon in mijn muziek te stoppen", verklaart Messe. De componist belooft wel dat de muziek hyperromantisch blijft. De regie is in handen van Pam MacKinnon, die onder meer 'Who's Afraid of Virginia Woolf?' regisseerde. (QSS)

Het sprookjesachtige verhaal met Audrey Tautou in de hoofdrol, over de frivole levenswandel van een Parijse serveerster, groeide uit tot een internationaal succes; de Franse productie werd bekroond met vier Césars en sleepte vijf Oscarnominaties in de wacht. Ook de betoverende soundtrack van Yann Tiersen werd geprezen. De Amerikaanse componist Dan Messe heeft aangekondigd dat hij de film mag omturnen tot een Broadway-musical, met de typische komisch-romantische sfeer. Toch zal het stuk op Broadway geen exacte kopie zijn van de film, onder meer de muziek zal anders klinken. "Ik ben niet geïnteresseerd in de Parijse muziek. Ik overweeg zelfs geen accordeon in mijn muziek te stoppen", verklaart Messe. De componist belooft wel dat de muziek hyperromantisch blijft. De regie is in handen van Pam MacKinnon, die onder meer 'Who's Afraid of Virginia Woolf?' regisseerde. (QSS)