Amélie Poulain wordt Broadway-musical

Het sprookje van Amélie Poulain duurt voort: twaalf jaar na de release van de met prijzen overladen romantische komedie ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ komt er binnenkort een Broadway-versie.

Het sprookjesachtige verhaal met Audrey Tautou in de hoofdrol, over de frivole levenswandel van een Parijse serveerster, groeide uit tot een internationaal succes; de Franse productie werd bekroond met vier Césars en sleepte vijf Oscarnominaties in de wacht. Ook de betoverende soundtrack van Yann Tiersen werd geprezen.

De Amerikaanse componist Dan Messe heeft aangekondigd dat hij de film mag omturnen tot een Broadway-musical, met de typische komisch-romantische sfeer. Toch zal het stuk op Broadway geen exacte kopie zijn van de film, onder meer de muziek zal anders klinken. “Ik ben niet geïnteresseerd in de Parijse muziek. Ik overweeg zelfs geen accordeon in mijn muziek te stoppen”, verklaart Messe. De componist belooft wel dat de muziek hyperromantisch blijft. De regie is in handen van Pam MacKinnon, die onder meer ‘Who’s Afraid of Virginia Woolf?’ regisseerde. (QSS)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content