De scène zou door Amerikanen (en dus ook Ampas-juryleden) als beledigend of krenkend ervaren kunnen worden, luidde de redenering. Wat er ook van zij: Dujardin won vorige zondag het door hem zo gekoesterde beeldje.

Vliegtuig doorboort Twin Towers
In de bewuste scène bevindt Dujardin zich in een hotelkamer in New York. Daar wacht hij op zijn geliefde als plots zijn vrouw hem opbelt en vraagt, hoe het met hem gaat. "Prima, schat", antwoordt Dujardin, terwijl op de achtergrond door het hotelraam te zien is hoe een vliegtuig zich in de Twin Towers van het World Trade Center boort.

Dujardin was gewaarschuwd nadat landgenote en Oscarwinnares in 2007 Marion Cotillard met een opmerking over taboe-onderwerp 'Nine eleven' voor commotie zorgde. In een interview had de actrice die in 'La Vie en rose' gestalte gaf aan Edith Piaf, de aanslagen van 11 september 2001 een samenzwering genoemd, een uitspraak die zij zich, getrouw aan Piafs bekende nummer, niet betreurde.

'Les infidèles', een film over mannelijke ontrouw, is geregisseerd door zeven cineasten, onder wie 'The Artist'-maker Michel Hazanavicius. (Belga)

De scène zou door Amerikanen (en dus ook Ampas-juryleden) als beledigend of krenkend ervaren kunnen worden, luidde de redenering. Wat er ook van zij: Dujardin won vorige zondag het door hem zo gekoesterde beeldje. Vliegtuig doorboort Twin Towers In de bewuste scène bevindt Dujardin zich in een hotelkamer in New York. Daar wacht hij op zijn geliefde als plots zijn vrouw hem opbelt en vraagt, hoe het met hem gaat. "Prima, schat", antwoordt Dujardin, terwijl op de achtergrond door het hotelraam te zien is hoe een vliegtuig zich in de Twin Towers van het World Trade Center boort. Dujardin was gewaarschuwd nadat landgenote en Oscarwinnares in 2007 Marion Cotillard met een opmerking over taboe-onderwerp 'Nine eleven' voor commotie zorgde. In een interview had de actrice die in 'La Vie en rose' gestalte gaf aan Edith Piaf, de aanslagen van 11 september 2001 een samenzwering genoemd, een uitspraak die zij zich, getrouw aan Piafs bekende nummer, niet betreurde. 'Les infidèles', een film over mannelijke ontrouw, is geregisseerd door zeven cineasten, onder wie 'The Artist'-maker Michel Hazanavicius. (Belga)