9/11-scène in nieuwe film met Jean Dujardin geschrapt om Oscarkans te vrijwaren

In ‘Les infidèles’, de nieuwe komische film met Jean Dujardin, werd de scène waarin een vliegtuig de Twin Towers doorboort, geschrapt om de Oscarkansen van Dujardin voor Beste Acteur te vrijwaren.

De scène zou door Amerikanen (en dus ook Ampas-juryleden) als beledigend of krenkend ervaren kunnen worden, luidde de redenering. Wat er ook van zij: Dujardin won vorige zondag het door hem zo gekoesterde beeldje.

Vliegtuig doorboort Twin Towers
In de bewuste scène bevindt Dujardin zich in een hotelkamer in New York. Daar wacht hij op zijn geliefde als plots zijn vrouw hem opbelt en vraagt, hoe het met hem gaat. “Prima, schat”, antwoordt Dujardin, terwijl op de achtergrond door het hotelraam te zien is hoe een vliegtuig zich in de Twin Towers van het World Trade Center boort.

Dujardin was gewaarschuwd nadat landgenote en Oscarwinnares in 2007 Marion Cotillard met een opmerking over taboe-onderwerp ‘Nine eleven’ voor commotie zorgde. In een interview had de actrice die in ‘La Vie en rose’ gestalte gaf aan Edith Piaf, de aanslagen van 11 september 2001 een samenzwering genoemd, een uitspraak die zij zich, getrouw aan Piafs bekende nummer, niet betreurde.

‘Les infidèles’, een film over mannelijke ontrouw, is geregisseerd door zeven cineasten, onder wie ‘The Artist’-maker Michel Hazanavicius. (Belga)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content