De fictieve documentaire '20.000 Days on Earth' van de regietandem Iain Forsyth en Jane Pollard volgt vierentwintig uur uit het leven van muziekicoon Nick Cave. Niettegenstaande het uitgangspunt anders doet vermoeden, is dit relaas gelukkig niet traditioneel ingekleurd.

Het is een speelse mix van feiten en fantasie, waarin de frontman van The Bad Seeds een persoonlijke kijk geeft op z'n carrière en met bezieling vertelt over zijn verhouding met het publiek. Een even vitale als openhartige film die ook de gewone mens achter de artiest laat zien, met guest appearances van Warren Ellis, Darian Leader, Ray Winstone en Kylie Minogue. Niet alleen voor de fans.

Dieter Vanden Bossche

De fictieve documentaire '20.000 Days on Earth' van de regietandem Iain Forsyth en Jane Pollard volgt vierentwintig uur uit het leven van muziekicoon Nick Cave. Niettegenstaande het uitgangspunt anders doet vermoeden, is dit relaas gelukkig niet traditioneel ingekleurd. Het is een speelse mix van feiten en fantasie, waarin de frontman van The Bad Seeds een persoonlijke kijk geeft op z'n carrière en met bezieling vertelt over zijn verhouding met het publiek. Een even vitale als openhartige film die ook de gewone mens achter de artiest laat zien, met guest appearances van Warren Ellis, Darian Leader, Ray Winstone en Kylie Minogue. Niet alleen voor de fans. Dieter Vanden Bossche