‘20.000 Days on Earth’: geen gewone documentaire over Nick Cave

Nick Cave in '20,000 Days on Earth'. © gf

‘20.000 Days on Earth’ is een speelse mix van feiten en fantasie, waarin muziekicoon Nick Cave ons een persoonlijke kijk geeft op z’n carrière. Een vitaal en openhartig document dat niet alleen de fans van The Bad Seeds zal kunnen bekoren.

De fictieve documentaire ‘20.000 Days on Earth’ van de regietandem Iain Forsyth en Jane Pollard volgt vierentwintig uur uit het leven van muziekicoon Nick Cave. Niettegenstaande het uitgangspunt anders doet vermoeden, is dit relaas gelukkig niet traditioneel ingekleurd.

Het is een speelse mix van feiten en fantasie, waarin de frontman van The Bad Seeds een persoonlijke kijk geeft op z’n carrière en met bezieling vertelt over zijn verhouding met het publiek. Een even vitale als openhartige film die ook de gewone mens achter de artiest laat zien, met guest appearances van Warren Ellis, Darian Leader, Ray Winstone en Kylie Minogue. Niet alleen voor de fans.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dieter Vanden Bossche

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content