STELLET LICHT (2007) Regie: Carlos Reygadas Vertoning: 17 september, 17u

Tergend langzaam bouwt Reygadas een ascetisch overspeldrama op dat overvloeit in een noodlotstragedie en finaal een transcendente dimensie krijgt. De hypnotiserende reis eindigt met de mooiste zonsondergang ooit gefilmd, waarin de duisternis langzaam overgaat in de kosmos. Van het 'niets' naar het 'alles'. Sublieme cinema.THE RETURN (2003)
Regie: Andrei Zvyagintsev Vertoning: 17 september, 19u15

Russische cinema op zijn best -- visueel verbluffend, geladen met mystiek en monumentaal zwaarmoedig -- in deze tegelijk betoverende en vreesaanjagende reis van twee tienerbroers met hun verloren gewaande autoritaire vader. Beklemmend debuut van Andrei Zvyagintsev.Het volledige programma en meer info over Cinematek vindt u hier.

STELLET LICHT (2007) Regie: Carlos Reygadas Vertoning: 17 september, 17u Tergend langzaam bouwt Reygadas een ascetisch overspeldrama op dat overvloeit in een noodlotstragedie en finaal een transcendente dimensie krijgt. De hypnotiserende reis eindigt met de mooiste zonsondergang ooit gefilmd, waarin de duisternis langzaam overgaat in de kosmos. Van het 'niets' naar het 'alles'. Sublieme cinema. THE RETURN (2003)Regie: Andrei Zvyagintsev Vertoning: 17 september, 19u15 Russische cinema op zijn best -- visueel verbluffend, geladen met mystiek en monumentaal zwaarmoedig -- in deze tegelijk betoverende en vreesaanjagende reis van twee tienerbroers met hun verloren gewaande autoritaire vader. Beklemmend debuut van Andrei Zvyagintsev. Het volledige programma en meer info over Cinematek vindt u hier.