17/09 in Cinematek: Stellet Licht en The Return

STELLET LICHTRegie: Carlos Reygadas Vertoning: 17 september, 17u Tergend langzaam bouwt Reygadas een ascetisch overspeldrama op dat overvloeit in een noodlotstragedie en finaal een transcendente dimensie krijgt. De hypnotiserende reis eindigt met de mooiste zonsondergang ooit gefilmd, waarin de duisternis langzaam overgaat in de kosmos. Van het 'niets' naar het 'alles'. Sublieme cinema. ©

Knack Focus viert zijn 10e verjaardag in Cinematek. Vrijdag 17/09 staan Stellet Licht en The Return op het programma.

STELLET LICHT (2007) Regie: Carlos Reygadas Vertoning: 17 september, 17u

Tergend langzaam bouwt Reygadas een ascetisch overspeldrama op dat overvloeit in een noodlotstragedie en finaal een transcendente dimensie krijgt. De hypnotiserende reis eindigt met de mooiste zonsondergang ooit gefilmd, waarin de duisternis langzaam overgaat in de kosmos. Van het ‘niets’ naar het ‘alles’. Sublieme cinema.


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


THE RETURN (2003)
Regie: Andrei Zvyagintsev Vertoning: 17 september, 19u15

Russische cinema op zijn best — visueel verbluffend, geladen met mystiek en monumentaal zwaarmoedig — in deze tegelijk betoverende en vreesaanjagende reis van twee tienerbroers met hun verloren gewaande autoritaire vader. Beklemmend debuut van Andrei Zvyagintsev.


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


Het volledige programma en meer info over Cinematek vindt u hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content