Suske en Wiske zijn instituten in de Vlaamse stripwereld. Niemand begint er zomaar aan te morrelen, maar voor SOS Kinderdorpen werd een uitzondering gemaakt. Zes bekende Vlamingen kregen de kans om hun eigen verhaal rond het beroemde duo te schrijven. Daarvoor werkten ze samen met bekende striptekenaars.

Daar kwamen verrassende combinaties uit voort. Staf Coppens stuurde samen met Ivan Adriaenssens Suske en Wiske naar de prehistorie. Jan Verheyen ging de uitdaging aan met cartoonist Jan Bosschaert. Thrillerauteur Pieter Aspe ging aan de slag met cartoonist Kim. Studio Brusselstem Siska Schoeters en Ilah lieten Sus en Wis een dagje naar Tomorrowland gaan. Ook Alex Agnew (zijn verhaal heet De groffe grapjas) en Tom Waes waagden zich aan een eigen strip.

De zes bijzondere uitgaves verschijnen vanaf 26/9 exclusief bij Het Laatste Nieuws en kosten 6,90 per stuk. De opbrengst gaat integraal naar SOS Kinderdorpen. (JVL)

Suske en Wiske zijn instituten in de Vlaamse stripwereld. Niemand begint er zomaar aan te morrelen, maar voor SOS Kinderdorpen werd een uitzondering gemaakt. Zes bekende Vlamingen kregen de kans om hun eigen verhaal rond het beroemde duo te schrijven. Daarvoor werkten ze samen met bekende striptekenaars.Daar kwamen verrassende combinaties uit voort. Staf Coppens stuurde samen met Ivan Adriaenssens Suske en Wiske naar de prehistorie. Jan Verheyen ging de uitdaging aan met cartoonist Jan Bosschaert. Thrillerauteur Pieter Aspe ging aan de slag met cartoonist Kim. Studio Brusselstem Siska Schoeters en Ilah lieten Sus en Wis een dagje naar Tomorrowland gaan. Ook Alex Agnew (zijn verhaal heet De groffe grapjas) en Tom Waes waagden zich aan een eigen strip.De zes bijzondere uitgaves verschijnen vanaf 26/9 exclusief bij Het Laatste Nieuws en kosten 6,90 per stuk. De opbrengst gaat integraal naar SOS Kinderdorpen. (JVL)