Vrouwen in rock: 'Mannen die neerbuigend doen, dat groeit er vanzelf wel uit'

03/01/17 om 09:38 - Bijgewerkt om 20:51

Bron: Knack Focus

De genomineerden van de MIA's zijn bekend, en het zijn overwegend mannen. Tot onvrede van Inne Eysermans van Amatorski en An Pierlé. Telt de rockbusiness - op én naast het podium - effectief te weinig vrouwen?

Na jaren uitstel kwam ze onlangs toch in huis: een zwarte, iets te blinkende basgitaar. Als twintiger had ik al eens geflirt met een akoestische gitaar, maar zes snaren en ongrijpbare barré-akkoorden maakten een voortijdig einde aan mijn muzikale ambities. Gelukkig hebben andere vrouwen wel doorgezet en hun plaats in de muziekwereld opgeëist.

Tel ze maar eens op, de vrouwelijke artiesten die vorige zomer als hoofdact op de festivals speelden. Best Kept Secret had na acht uur 's avonds Christine and the Queens en Beach House, Rock Werchter PJ Harvey, Ellie Goulding en Florence + The Machine. Couleur Café programmeerde Selah Sue en Trixie Whitley in het late tijdslot. Cactusfestival pakte uit met SX, Dour met Poliça. Op Dranouter stonden Suzanne Vega en Zaz bovenaan op de affiche, Pukkelpop schoof Rihanna en Roisin Murphy naar voren als publiekstrekkers.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners