Langverwachte vijfde seizoen van The Crown start op 9 november

The crown © Netflix

Het langverwachte vijfde seizoen van Netflix-serie “The Crown” gaat op 9 november van start. Dat heeft de streaminggigant zaterdag bekendgemaakt via Twitter.

De Britse actrice Imelda Staunton (66) zal de rol van koningin Elizabeth op zich nemen, die eerder werd gespeeld door Claire Foy en Olivia Colman. Jonathan Pryce speelt haar man prins Philip. Prins Charles en Lady Diana worden geportretteerd door Dominic West en Elizabeth Debicki. 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Netflix ensceneert sinds 2016 de levens van de Britse royals in de meermaals bekroonde serie. De eerste twee seizoenen gingen over de jonge jaren van de koningin, die getekend werden door familieschandalen en politieke crises. Het vijfde seizoen zal zich nu richten op het begin van de jaren negentig, toen de relatie van Prins Charles en Lady Diana verder verslechterde.

Elizabeth II is op 8 september op 96-jarige leeftijd overleden. Na de dood van de koningin steeg het aantal kijkers van de Netflix-serie “The Crown” wereldwijd aanzienlijk.

Partner Content