Koeken Troef moet afslanken: ‘Impact van dossier-De Pauw bleek te groot’
Het productiehuis Koeken Troef moet afslanken en met een kleinere bezetting verder. De huidige ploeg blijft behouden tot na de opnames van het Eén-programma Twee tot de zesde macht, maar vanaf eind oktober worden een aantal medewerkers noodgedwongen opgezegd.
Koeken Troef, waar tv-maker Bart De Pauw tot voor kort zaakvoerder was, meldde het nieuws dinsdag zelf in een persbericht.Volgens Ines De Vos, zaakvoerster van Koeken Troef, kan een reorganisatie niet langer tegengehouden worden. ‘We hebben met alle macht geprobeerd om de reorganisatie zo lang mogelijk tegen te houden, maar de impact van het dossier waar Bart De Pauw is in verzeild geraakt, bleek zo groot dat we niet genoeg opdrachten meer konden binnenhalen’, legt De Vos uit.
De Pauw stapte in februari op als zaakvoerder bij het productiehuis. Hij kwam begin november vorig jaar in opspraak nadat enkele vrouwen die met hem hadden gewerkt hem beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De VRT besloot daarop om de samenwerking met hem volledig te beëindigen en het programma dat hij toen presenteerde, de quiz Twee tot de zesde macht, onmiddellijk van het scherm te halen.
Bestellingen blijven uit
De Vos betreurt dat ze haar ploeg niet kan samenhouden. ‘De medewerkers van Koeken Troef vormen een ‘superteam’ met bekwame, creatieve én loyale mensen die we graag aan boord hadden willen houden. We zijn er het hart van in dat de medewerkers mee de gevolgen moeten dragen van een zaak waar ze niet bij betrokken zijn’, aldus De Vos.
Ze hoopt vooralsnog dat er in het najaar een oplossing gevonden wordt. ‘We hebben bij diverse partijen goeie voorstellen neergelegd, maar vooralsnog blijven de bestellingen uit. En we hebben helaas de middelen niet om iedereen aan boord te houden en te blijven wachten tot dat er een opdracht binnenkomt.’
De zaakvoerster heeft haar ploeg op de hoogte gebracht van de op til zijnde afslanking van het productiebedrijf en helpt de getroffen medewerkers met de zoektocht naar een nieuwe baan. Hoeveel mensen moeten stoppen bij het productiehuis hangt af van het werk dat al dan niet voor handen is. Meer informatie wil De Vos niet geven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier