WAARVAN AKTE – BART DE PAUW
22.35 – CANVAS
Wijzelf horen al jaren een stem die ons bevraagt én beveelt – voor ons kent het concept van Waarvan Akte dus geen geheim. Daarin wordt een bekende gast geïsoleerd in een landhuisje in Spanje. Via een klein draadloos oortje krijgt hij door een vervormde stem een aantal vragen voorgeschoteld, en op het einde van de dag moet hij raden wie achter ‘de Stem’ schuilt. Waarvan Akte ligt dus zowat tussen Confidenties in Toscane en Beste Vrienden in. In vier bedrijven, die gekoppeld zijn aan de ochtend, middag, valavond en nacht, praten de twee over vier essentiële thema’s (aktes) in een mensenleven: geloof, hoop, berouw en liefde. De eerste gast is Bart De Pauw.
Viel het wat mee in Andalousië?
Bart De Pauw: Het was niet bepaald een rustig vakantietripje. Dat landhuis had weliswaar een adembenemend uitzicht op een groot meer, maar het opnametempo lag zeer hoog. Viermaal anderhalf uur interview, en dan weer twee uur pauze is behoorlijk zwaar.
Praat je gemakkelijk over diepe zaken?
De Pauw: Ik twijfelde vaak of ik eerlijk wilde antwoorden of niet, omdat ik mijn gesprekspartner niet in de ogen kon kijken. Die stem was ook bijzonder kritisch: hij vroeg me bijvoorbeeld om voor de spiegel te staan en te zeggen of ik ijdel was. Een smerige vraag, want wie in dit vak zit, is natuurlijk ijdel.
Een wilde gok: was Tom Lenaerts de vragensteller?
De Pauw: Hij was het dus niét. Tom weet bovendien alles van mij, dus waarom zou hij me een vraag moeten stellen? Ik ga niet verraden wie het is, maar het is iemand van de, euh, bevriende mogendheden. Ik had hem wel eens ontmoet, maar we kenden elkaar niet goed.
Tot slot: hoe zit het eigenlijk met jouw langverwachte filmscenario?
De Pauw: Dat is af en ligt ter beoordeling bij het VAF, in de hoop dat ze groen licht geven. In afwachting daarvan bereid ik een nieuw programma voor met Neveneffecten.
Indecent Proposal * Adrian Lyne, VS 1993. Miljardair Robert Redford die in een casino in Las Vegas een miljoen dollar voorstelt voor een onenightstand met de gelukkig getrouwde, maar in geldnood verkerende Demi Moore. Het is de domme pointe van dit glimmende, clichématige en seksistische drama over hebzucht van de aalgladde Lyne (21.00 – VIJFtv) Another 48 Hs * Walter Hill, VS 1990. De kloeke Walter Hill sloeg er flink naast met deze sequel, een overbodig vervolg op de buddyvariant uit 1982, het filmdebuut van humorkomeet-op-speed Eddie Murphy (23.00 – VT4) The Cider House Rules * Lasse Hallström, VS 1999. Michael Caine sleepte na Hannah and Her Sisters een tweede Oscar in de wacht voor zijn vertolking als ether snuivende abortusdokter in dit licht episch, al te academisch en sentimenteel drama naar de bestseller van John Irving. Het productiedesign, een reconstructie van het New England van de jaren 40, en de knappe landschapsfotografie van Oliver Stapleton ( My Beautiful Laundrette, The Grifters) verraden nochtans puik vakwerk (23.25 – Kanaaltwee).
Dit Is Mauro Pawlowski Portret van de voormalige Evil Superstar en huidig gitarist bij dEUS (13.00 – Canvas) Over Leven Het zal een schrale troost zijn, maar de tientallen vliegtuigcrashes vorig jaar hebben de veiligheid in de luchtvaart verbeterd. Want, zo vertelt Over Leven in de docu Veiliger vliegen door crashes: uit elk ongeval leren we iets bij (21.05 – Canvas) Inside The Mind of Adolf Hitler BBC-docu over het psychologische profiel dat de Amerikaanse inlichtingendienst tijdens WOII maakte van Adolf Hitler. De reputatie van de CIA kennende, zal uit het onderzoek wellicht gebleken zijn dat de Füh
G.V.A.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier