Het mysterie rond de identiteit van Banksy, de beroemde Britse graffiti-artiest, zou binnenkort aan het licht kunnen komen. The Daily Beast heeft een foto van een surfer op Twitter geplaatst waarop Banksy zou staan. Op de foto zien we vier mannen terwijl ze het laatste kunstwerk van de artiest installeren. Het project, dat Sirens of the Lambs heet, is een veewagen vol knuffeldieren.

De internetgebruiker, die het groepje mensen bij een beveiligde opslagplaats in de Red Hook buurt in New York betrapte, vertelt dat hij het team wou benaderen maar dat hij "nogal afstandelijk" ontvangen werd. Hij beweert ook dat één van de mannen op het dak van de vrachtwagen "met een Brits accent sprak" en dat hij Banksy zou kunnen zijn. The Daily Beast suggereert ook dat de man links in beeld, tegen de vrachtwagen, de kunstenaar zou kunnen zijn.

De internetgebruiker is niet de enige die zich vragen stelt over Banksy en zijn anonimiteit probeert te doorgronden. Zo verspreidde Mirror News op 9 oktober jongstleden nog een foto van een man met een werkplunje met verfvlekken en opperde dat het misschien om Banksy ging.

Banksy is de laatste dagen ook zelf het onderwerp van guerrilla-acties in New York. Enkele street artists verspreidden onder meer pamfletten waarop 'Bad Artists Imitate, Great Artists Get Really Really Rich' staat te lezen. Onder deze leuze staat het onderschrift 'CitiBanksy'. Een steek onder water naar Banksy, omdat hij als street artist toch een sterrenstatus met bijhorende goedgevulde bankrekening bezit. Sterren als Brad Pitt en Angelina Jolie zijn in het bezit van één van zijn vele kunstwerken. (AC/AB)

Het mysterie rond de identiteit van Banksy, de beroemde Britse graffiti-artiest, zou binnenkort aan het licht kunnen komen. The Daily Beast heeft een foto van een surfer op Twitter geplaatst waarop Banksy zou staan. Op de foto zien we vier mannen terwijl ze het laatste kunstwerk van de artiest installeren. Het project, dat Sirens of the Lambs heet, is een veewagen vol knuffeldieren.De internetgebruiker, die het groepje mensen bij een beveiligde opslagplaats in de Red Hook buurt in New York betrapte, vertelt dat hij het team wou benaderen maar dat hij "nogal afstandelijk" ontvangen werd. Hij beweert ook dat één van de mannen op het dak van de vrachtwagen "met een Brits accent sprak" en dat hij Banksy zou kunnen zijn. The Daily Beast suggereert ook dat de man links in beeld, tegen de vrachtwagen, de kunstenaar zou kunnen zijn.De internetgebruiker is niet de enige die zich vragen stelt over Banksy en zijn anonimiteit probeert te doorgronden. Zo verspreidde Mirror News op 9 oktober jongstleden nog een foto van een man met een werkplunje met verfvlekken en opperde dat het misschien om Banksy ging.Banksy is de laatste dagen ook zelf het onderwerp van guerrilla-acties in New York. Enkele street artists verspreidden onder meer pamfletten waarop 'Bad Artists Imitate, Great Artists Get Really Really Rich' staat te lezen. Onder deze leuze staat het onderschrift 'CitiBanksy'. Een steek onder water naar Banksy, omdat hij als street artist toch een sterrenstatus met bijhorende goedgevulde bankrekening bezit. Sterren als Brad Pitt en Angelina Jolie zijn in het bezit van één van zijn vele kunstwerken. (AC/AB)