Saturday Night Fever ***

Tony Manero, een Italo-Amerikaan uit Brooklyn, verveelt zich tijdens de week te pletter op zijn werk, maar op zaterdag is hij de onbetwiste koning van de dansvloer. Soms wat trashy docudrama dat meer is dan een kitscherig relikwie van het discotijdperk. De film ook die van John Travolta - dat wit pak met olifantenpijpen! - een sensatie maakte.

Zaterdag 14/11, 14.45 - VTM. John Badham, USA 1997

Paths of Glory ****

Een van de sterkste films over WO I. Kubrick focust niet op de gruwelen op het slagveld, maar op de wreedheden van de militaire top jegens de eigen soldaten. Dit bitter ironische drama met een sterke Kirk Douglas is typisch Kubrick: wanneer een bepaalde mechaniek in gang is gezet, kun je die niet of nauwelijks stoppen.

Zaterdag 14/11, 23.00 - Canvas. Stanley Kubrick, USA 1957

Saturday Night Fever ***Tony Manero, een Italo-Amerikaan uit Brooklyn, verveelt zich tijdens de week te pletter op zijn werk, maar op zaterdag is hij de onbetwiste koning van de dansvloer. Soms wat trashy docudrama dat meer is dan een kitscherig relikwie van het discotijdperk. De film ook die van John Travolta - dat wit pak met olifantenpijpen! - een sensatie maakte. Paths of Glory ****Een van de sterkste films over WO I. Kubrick focust niet op de gruwelen op het slagveld, maar op de wreedheden van de militaire top jegens de eigen soldaten. Dit bitter ironische drama met een sterke Kirk Douglas is typisch Kubrick: wanneer een bepaalde mechaniek in gang is gezet, kun je die niet of nauwelijks stoppen.