Films zat over de illegale drugsoorlog tussen de VS en Latijns-Amerika, maar dit grimmige misdaaddrama is anders. Soderbergh maakt er een inzichtrijke, ultradocumentaire kroniek van, door de ogen van een ambigue cop in Tijuana, twee DEA-agenten die in San Diego een getuige moeten beschermen en een antidrugstsaar met verslaafde dochter.

Verschillende verhaallijnen - met individuele looks - worden naadloos met elkaar verweven, terwijl Michael Douglas (de antidrugstsaar) een indrukwekkende ensemblecast aanvoert. Ook Catherine Zeta-Jones als zwangere echtgenote van een rijke dealer en Oscarlaureaat Benicio Del Toro als moreel verscheurde Mexicaanse flik blinken uit in hun rollen. De deelname van verschillende echte regeringsagenten en politici, net als de documentaire run-and-gun-esthetiek maken de film nog indrukwekkender. Naar verluidt vloekt Harrison Ford nog steeds omdat hij voor de hoofdrol bedankte. (LJ/PG/DB)

Films zat over de illegale drugsoorlog tussen de VS en Latijns-Amerika, maar dit grimmige misdaaddrama is anders. Soderbergh maakt er een inzichtrijke, ultradocumentaire kroniek van, door de ogen van een ambigue cop in Tijuana, twee DEA-agenten die in San Diego een getuige moeten beschermen en een antidrugstsaar met verslaafde dochter. Verschillende verhaallijnen - met individuele looks - worden naadloos met elkaar verweven, terwijl Michael Douglas (de antidrugstsaar) een indrukwekkende ensemblecast aanvoert. Ook Catherine Zeta-Jones als zwangere echtgenote van een rijke dealer en Oscarlaureaat Benicio Del Toro als moreel verscheurde Mexicaanse flik blinken uit in hun rollen. De deelname van verschillende echte regeringsagenten en politici, net als de documentaire run-and-gun-esthetiek maken de film nog indrukwekkender. Naar verluidt vloekt Harrison Ford nog steeds omdat hij voor de hoofdrol bedankte. (LJ/PG/DB)