Vrouwen en kinderen eerst, en dan pas de mannen: niet alleen in rampspoed, maar ook elke avond voor de ingang van een verborgen bunker in het Zwitserse Lausanne die dienstdoet als daklozenopvang. Omdat er slechts plaats is voor 100 personen wordt elke dag opnieuw geselecteerd wie wel en niet binnen mag. Een docu over extreme armoede in een rijke stad, over (on)barmhartigheid en harde keuzes.

De film wordt getoond in het kader van het Movies that Matter Festival, het Nederlandse festival van de geëngageerde film dat in Den haag plaatsvindt van 24 tot 27 maart.

Vrouwen en kinderen eerst, en dan pas de mannen: niet alleen in rampspoed, maar ook elke avond voor de ingang van een verborgen bunker in het Zwitserse Lausanne die dienstdoet als daklozenopvang. Omdat er slechts plaats is voor 100 personen wordt elke dag opnieuw geselecteerd wie wel en niet binnen mag. Een docu over extreme armoede in een rijke stad, over (on)barmhartigheid en harde keuzes.De film wordt getoond in het kader van het Movies that Matter Festival, het Nederlandse festival van de geëngageerde film dat in Den haag plaatsvindt van 24 tot 27 maart.