Ondanks de wereldwijde financiële crisis blijven de prijzen voor hedendaagse kunst stijgen. De veilingen bij Christie's en Sotheby's breken het ene record na het andere. Het aantal superrijken neemt explosief toe en een groot aantal van hen heeft zich op de kunst gestort. Verzamelaars zijn hierdoor steeds machtiger geworden en bepalen op die manier ook de smaak van onze tijd. De markt van de kunst heeft de karakteristieken van Wall Street gekregen met alle speculaties en marktmanipulaties van dien.

Is hedendaagse kunst handelswaar geworden voor de superrijken? Deze docu onderzoekt in Het uur van de Wolf de transformaties in de kunstwereld en de gevolgen van deze machtsverschuiving voor kunstenaars, verzamelaars, dealers, musea en voor de kunstgeschiedenis. Zowel kunstenaars, verzamelaars als museumdirectoren komen aan het woord.

Ondanks de wereldwijde financiële crisis blijven de prijzen voor hedendaagse kunst stijgen. De veilingen bij Christie's en Sotheby's breken het ene record na het andere. Het aantal superrijken neemt explosief toe en een groot aantal van hen heeft zich op de kunst gestort. Verzamelaars zijn hierdoor steeds machtiger geworden en bepalen op die manier ook de smaak van onze tijd. De markt van de kunst heeft de karakteristieken van Wall Street gekregen met alle speculaties en marktmanipulaties van dien. Is hedendaagse kunst handelswaar geworden voor de superrijken? Deze docu onderzoekt in Het uur van de Wolf de transformaties in de kunstwereld en de gevolgen van deze machtsverschuiving voor kunstenaars, verzamelaars, dealers, musea en voor de kunstgeschiedenis. Zowel kunstenaars, verzamelaars als museumdirectoren komen aan het woord.