'Real Life Superheroes' zijn passionele comiclezers en superheldenfans die zich een superheldenidentiteit aanmeten. In kleurrijke pakken trekken ze net als de superheld de straat op om het onrecht te bestrijden.

Dat kan goed aflopen, maar in de praktijk komt dat vaak neer op veel miserie met de politie. Met meer dan 300 geregistreerde en actieve superhelden wordt de 'Real Life Superheroe' in de VS stilaan een fenomeen. Naast interviews en portretten van deze gemaskerde figuren, komen ook comiclegende Stan Lee, klinische psychologen en de ordediensten van San Diego aan het Woord. In deze wordt elk jaar hét geekfestival 'Comic Con International' georganiseerd.

'Real Life Superheroes' zijn passionele comiclezers en superheldenfans die zich een superheldenidentiteit aanmeten. In kleurrijke pakken trekken ze net als de superheld de straat op om het onrecht te bestrijden. Dat kan goed aflopen, maar in de praktijk komt dat vaak neer op veel miserie met de politie. Met meer dan 300 geregistreerde en actieve superhelden wordt de 'Real Life Superheroe' in de VS stilaan een fenomeen. Naast interviews en portretten van deze gemaskerde figuren, komen ook comiclegende Stan Lee, klinische psychologen en de ordediensten van San Diego aan het Woord. In deze wordt elk jaar hét geekfestival 'Comic Con International' georganiseerd.