Jim Jarmusch in je film opvoeren en daar nergens echt mee uitpakken. Het zegt wat over de bescheiden aanpak van de Duitse regisseur Michael Obert, die hier alle aandacht naar zijn al even ingetogen hoofdfiguur laat gaan: Louis Sarno, een New Yorkse musicoloog die in 1985 een nieuw leven begon bij de pygmeeënstam in de regenwouden van Centraal-Afrika waar hij de bron van de song vond die hem zo begeesterde. Hij zou er nooit meer weggaan, leefde er met de pygmeeën en kreeg er ook een zoon, Samedi.

Wanneer Samedi op hele jonge leeftijd ernstig ziek werd, beloofde Louis dat hij hem zijn vaderland zou laten zien wanneer hij weer genezen zou zijn. Nu is Samedi dertien jaar en is het tijd om die belofte na te komen. Louis voelt zich beetje bij beetje een vreemde in zijn oude wereld.

'Song From the Forest' (2013) is een visueel opmerkelijke, meditatieve docu met bijzondere aandacht voor de geluiden van het woud. (SW/DB)

Jim Jarmusch in je film opvoeren en daar nergens echt mee uitpakken. Het zegt wat over de bescheiden aanpak van de Duitse regisseur Michael Obert, die hier alle aandacht naar zijn al even ingetogen hoofdfiguur laat gaan: Louis Sarno, een New Yorkse musicoloog die in 1985 een nieuw leven begon bij de pygmeeënstam in de regenwouden van Centraal-Afrika waar hij de bron van de song vond die hem zo begeesterde. Hij zou er nooit meer weggaan, leefde er met de pygmeeën en kreeg er ook een zoon, Samedi. Wanneer Samedi op hele jonge leeftijd ernstig ziek werd, beloofde Louis dat hij hem zijn vaderland zou laten zien wanneer hij weer genezen zou zijn. Nu is Samedi dertien jaar en is het tijd om die belofte na te komen. Louis voelt zich beetje bij beetje een vreemde in zijn oude wereld. 'Song From the Forest' (2013) is een visueel opmerkelijke, meditatieve docu met bijzondere aandacht voor de geluiden van het woud. (SW/DB)