Eind deze maand dropt Netflix het tweede seizoen van She's Gotta Have It, de reeks naar Spike Lees debuutfilm uit 1986. De cineast achter Do the Right Thing en Malcolm X zette als producent ook zijn schouders onder de sf-komedie See You Yesterday, het langspeeldebuut van Stefon Bristol, naar zijn gelijknamige afstudeerkortfilm.

Centraal staan twee Afro-Amerikaanse wonderkinderen en beste vrienden uit Brooklyn: CJ (Eden Duncan-Smith) en Sebastian (Dante Chrichlow) sleutelen voor een wetenschapsproject op school aan een uitvinding waarmee je terug in de tijd kunt reizen. U kunt zich voorstellen wat ze gaan doen wanneer Calvin, de oudere broer van CJ, wordt neergeschoten door een politieagent die Calvins smartphone voor een wapen aanzag.

Bristol kwam op het idee toen Mike Brown en Eric Gardner in 2014 het leven lieten door politiegeweld. Tel daarbij zijn voorliefde voor Back to the Future en u zit gebeiteld voor een amusante aanklacht tegen white power.

See You Yesterday

Vanaf vrijdag 17/5 op Netflix

Eind deze maand dropt Netflix het tweede seizoen van She's Gotta Have It, de reeks naar Spike Lees debuutfilm uit 1986. De cineast achter Do the Right Thing en Malcolm X zette als producent ook zijn schouders onder de sf-komedie See You Yesterday, het langspeeldebuut van Stefon Bristol, naar zijn gelijknamige afstudeerkortfilm. Centraal staan twee Afro-Amerikaanse wonderkinderen en beste vrienden uit Brooklyn: CJ (Eden Duncan-Smith) en Sebastian (Dante Chrichlow) sleutelen voor een wetenschapsproject op school aan een uitvinding waarmee je terug in de tijd kunt reizen. U kunt zich voorstellen wat ze gaan doen wanneer Calvin, de oudere broer van CJ, wordt neergeschoten door een politieagent die Calvins smartphone voor een wapen aanzag. Bristol kwam op het idee toen Mike Brown en Eric Gardner in 2014 het leven lieten door politiegeweld. Tel daarbij zijn voorliefde voor Back to the Future en u zit gebeiteld voor een amusante aanklacht tegen white power.