Ook tijdens deze zevende editie van de intussen befaamde Radio 1 Sessies is het muzikaal vakmanschap troef. Vier centrale gasten kiezen hun muzikale vrienden voor unieke samenwerkingen tijdens een liveshow in het Antwerpse Trix.

Vanavond brengt Kris De Bruyne, een van de curators, uitsluitend en zeer bewust mensen mee met wie hij al ooit samenwerkte én die hij, naar eigen zeggen, graag ziet: Mauro Pawlowksi, Clara Cleymans, Patrick Riguelle, Kommil Foo, Klaas De Somer en Neeka. De enige onbekende in de rij is zijn zoon: Klaas De Somer.

De Bruyne, intussen 64, schrijft en zingt in het Nederlands, maar zijn muzikale roots liggen in de Angelsaksische folkrock- en singer-songwritertraditie. Wie het over zijn werk heeft kan dat meestal niet zonder de naam Bob Dylan te laten vallen, want 'the little white wonder' heeft zowel op zijn muziek als op zijn frasering een onmiskenbare invloed gehad.

Deze klassieker zal ontwijfeld niet ontbreken op de setlist.

Ook tijdens deze zevende editie van de intussen befaamde Radio 1 Sessies is het muzikaal vakmanschap troef. Vier centrale gasten kiezen hun muzikale vrienden voor unieke samenwerkingen tijdens een liveshow in het Antwerpse Trix.Vanavond brengt Kris De Bruyne, een van de curators, uitsluitend en zeer bewust mensen mee met wie hij al ooit samenwerkte én die hij, naar eigen zeggen, graag ziet: Mauro Pawlowksi, Clara Cleymans, Patrick Riguelle, Kommil Foo, Klaas De Somer en Neeka. De enige onbekende in de rij is zijn zoon: Klaas De Somer.De Bruyne, intussen 64, schrijft en zingt in het Nederlands, maar zijn muzikale roots liggen in de Angelsaksische folkrock- en singer-songwritertraditie. Wie het over zijn werk heeft kan dat meestal niet zonder de naam Bob Dylan te laten vallen, want 'the little white wonder' heeft zowel op zijn muziek als op zijn frasering een onmiskenbare invloed gehad. Deze klassieker zal ontwijfeld niet ontbreken op de setlist.