In 'My Week With Marilyn' volgen we de blonde bombshell tijdens de opnames van 'The Prince and the Showgirl' waarvoor ze met haar kersverse echtgenoot Arthur Miller naar het Verenigd Koninkrijk afzakt. De kijker krijgt de labiele kant van de actrice te zien in deze prent. 'I knew there was a nut on the plane,' zei Billy Wilder ooit over zijn samenwerking met Monroe. Dat de meest iconische actrice zich niet altijd even goed in haar vel voelde, krijgen we in 'My Week With Marilyn' dan ook uitgebreid te zien.

De film wordt verteld vanuit het perspectief van Colin Clark (Eddie Redmayne) die als pas afgestudeerde jongeling een job versiert op de set van 'The Prince and the Showgirl' en Laurence Olivier's manusje-van-alles wordt. De jeugdige knaap weet Marilyn te charmeren en ook hij blijft niet onberoerd bij de sensuele schoonheid van de actrice. Wat vooral opvalt aan deze biografisch geïnspireerde film is de overtuigende prestatie van Michelle Williams die zowel de speelse en verleidelijke kant van de actrice toont als de meer duistere, labiele zijde die Marilyn tijdens de opnames bijna fataal werd. (LP)

In 'My Week With Marilyn' volgen we de blonde bombshell tijdens de opnames van 'The Prince and the Showgirl' waarvoor ze met haar kersverse echtgenoot Arthur Miller naar het Verenigd Koninkrijk afzakt. De kijker krijgt de labiele kant van de actrice te zien in deze prent. 'I knew there was a nut on the plane,' zei Billy Wilder ooit over zijn samenwerking met Monroe. Dat de meest iconische actrice zich niet altijd even goed in haar vel voelde, krijgen we in 'My Week With Marilyn' dan ook uitgebreid te zien. De film wordt verteld vanuit het perspectief van Colin Clark (Eddie Redmayne) die als pas afgestudeerde jongeling een job versiert op de set van 'The Prince and the Showgirl' en Laurence Olivier's manusje-van-alles wordt. De jeugdige knaap weet Marilyn te charmeren en ook hij blijft niet onberoerd bij de sensuele schoonheid van de actrice. Wat vooral opvalt aan deze biografisch geïnspireerde film is de overtuigende prestatie van Michelle Williams die zowel de speelse en verleidelijke kant van de actrice toont als de meer duistere, labiele zijde die Marilyn tijdens de opnames bijna fataal werd. (LP)