De titel laat er geen twijfel over bestaan: het bekende bedevaartsoord is het decor van deze intieme studie over religieuze mirakels en de vraag wie er recht op heeft. Lourdes is een soort docuportret in een afgemeten stijl met een perfecte Sylvie Testud als frêle, ongelovige vrouw die door multiple sclerose aan haar rolstoel is gekluisterd.

Op geen enkel moment banaliseert de Oostenrijkse regisseur Jessica Hausner haar onderwerpen zinsbegoocheling, jaloezie en frustratie. Een slim, knap gestileerd en heerlijk ambivalent drama - of is het een satire? - waarin ondanks het donkere sarcasme een devoot hart klopt.

De titel laat er geen twijfel over bestaan: het bekende bedevaartsoord is het decor van deze intieme studie over religieuze mirakels en de vraag wie er recht op heeft. Lourdes is een soort docuportret in een afgemeten stijl met een perfecte Sylvie Testud als frêle, ongelovige vrouw die door multiple sclerose aan haar rolstoel is gekluisterd.Op geen enkel moment banaliseert de Oostenrijkse regisseur Jessica Hausner haar onderwerpen zinsbegoocheling, jaloezie en frustratie. Een slim, knap gestileerd en heerlijk ambivalent drama - of is het een satire? - waarin ondanks het donkere sarcasme een devoot hart klopt.