Ken Loach - 82 intussen - is dit jaar weer present in Cannes, dit keer met Sorry We Missed You, andermaal een sociaal-politiek getint drama over de great unwashed. Voor I, Daniel Blake kreeg Loach in 2016 zijn tweede Gouden Palm. Met deze urgente dramady werpt hij zich opnieuw op als de luis in de pels van de Labour-partij.

Het titelpersonage is een zestigplusser die wegens zijn hartziekte niet meer mag werken en in een bureaucratische nachtmerrie terechtkomt wanneer hij een ziekte-uitkering aanvraagt. Een vintage Loach, met een perfecte mix van humor en woede, over hoe kwetsbare mensen door een hardvochtig systeem nog verder de dieperik ingesleurd worden.

I, Daniel Blake

Vrijdag 24/5, 21.30, Canvas

Ken Loach - 82 intussen - is dit jaar weer present in Cannes, dit keer met Sorry We Missed You, andermaal een sociaal-politiek getint drama over de great unwashed. Voor I, Daniel Blake kreeg Loach in 2016 zijn tweede Gouden Palm. Met deze urgente dramady werpt hij zich opnieuw op als de luis in de pels van de Labour-partij. Het titelpersonage is een zestigplusser die wegens zijn hartziekte niet meer mag werken en in een bureaucratische nachtmerrie terechtkomt wanneer hij een ziekte-uitkering aanvraagt. Een vintage Loach, met een perfecte mix van humor en woede, over hoe kwetsbare mensen door een hardvochtig systeem nog verder de dieperik ingesleurd worden.