Vanavond vertegenwoordigt de Waalse knuffelbeer Axel Hirsoux de Belgische driekleur op de 59ste editie van het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen met zijn song 'Mother', een ode aan alle moeders. De bekende choreografe Isabelle Beernaert zal aantreden op de achtergrond. Helaas voor menig tv-kijker: zonder Eurosongspecialist André Vermeulen in de studio. Het duo Eva Daeleman en Peter Van de Veire mag het evenement van deskundige commentaar voorzien.

Als Hirsoux bij de tien beste landen eindigt, heeft hij een ticket op zak voor de finale op zaterdag 10 mei. Volgens kenners en bookmakers maakt de 31-jarige zanger veel kans. Dat vindt ook Vermeulen: 'Als hij vanavond voluit gaat, denk ik dat we de finale halen', zegt hij in Het Laatste Nieuws. 'Mother' is niet het meest moderne lied, maar zijn ruime overwinning in Vlaanderen heeft bewezen dat er een groot publiek is voor dit soort inzending.' (DB)

Vanavond vertegenwoordigt de Waalse knuffelbeer Axel Hirsoux de Belgische driekleur op de 59ste editie van het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen met zijn song 'Mother', een ode aan alle moeders. De bekende choreografe Isabelle Beernaert zal aantreden op de achtergrond. Helaas voor menig tv-kijker: zonder Eurosongspecialist André Vermeulen in de studio. Het duo Eva Daeleman en Peter Van de Veire mag het evenement van deskundige commentaar voorzien.Als Hirsoux bij de tien beste landen eindigt, heeft hij een ticket op zak voor de finale op zaterdag 10 mei. Volgens kenners en bookmakers maakt de 31-jarige zanger veel kans. Dat vindt ook Vermeulen: 'Als hij vanavond voluit gaat, denk ik dat we de finale halen', zegt hij in Het Laatste Nieuws. 'Mother' is niet het meest moderne lied, maar zijn ruime overwinning in Vlaanderen heeft bewezen dat er een groot publiek is voor dit soort inzending.' (DB)