Tien jaar nadat de acteur op 57-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker, rakelen vrienden en familieleden herinneringen op aan de legende uit Dirty Dancing en Point Break.

Naast Swayze's weduwe Lisa Niemi en broer Don Swayze blikken onder meer Demi Moore, Sam Elliott en Rob Lowe terug op zijn leven en carrière.

Zo blijkt dat Swayze niet alleen een talent voor sensueel pottenbakken en iconische dansmoves had, maar ook met demonen worstelde. 'Zodra hij alleen was, crashte hij volledig', getuigt Niemi.

I am Patrick Swayze

Zondag 29/12, 22.05, Canvas

Tien jaar nadat de acteur op 57-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker, rakelen vrienden en familieleden herinneringen op aan de legende uit Dirty Dancing en Point Break. Naast Swayze's weduwe Lisa Niemi en broer Don Swayze blikken onder meer Demi Moore, Sam Elliott en Rob Lowe terug op zijn leven en carrière. Zo blijkt dat Swayze niet alleen een talent voor sensueel pottenbakken en iconische dansmoves had, maar ook met demonen worstelde. 'Zodra hij alleen was, crashte hij volledig', getuigt Niemi.