Juni is Detectivemaand op Nederland 2, met dagelijks Britse en Scandinavische series op het menu, waaronder enkele nieuwe titels. De Deense misdaadreeks Dicte is er zo eentje.

De reeks in vijf afleveringen is gebaseerd op de boeken van de Deense bestseller-auteur Elsebeth Egholm en gaat over Dicte Svendsen (vertolkt door Iben Hjejle). Zij is 40 en pas gescheiden wanneer ze met haar tienerdochter terugkeert naar haar geboortestad Aarhus voor een nieuwe start als misdaadjournalist. Tijdens haar onderzoek in moordzaken komt ze regelmatig in het vaarwater van rechercheur John Wagner (Lars Brygmann). In deze eerste aflevering onderzoeken ze de dood van een Bosnische vrouw.

Juni is Detectivemaand op Nederland 2, met dagelijks Britse en Scandinavische series op het menu, waaronder enkele nieuwe titels. De Deense misdaadreeks Dicte is er zo eentje. De reeks in vijf afleveringen is gebaseerd op de boeken van de Deense bestseller-auteur Elsebeth Egholm en gaat over Dicte Svendsen (vertolkt door Iben Hjejle). Zij is 40 en pas gescheiden wanneer ze met haar tienerdochter terugkeert naar haar geboortestad Aarhus voor een nieuwe start als misdaadjournalist. Tijdens haar onderzoek in moordzaken komt ze regelmatig in het vaarwater van rechercheur John Wagner (Lars Brygmann). In deze eerste aflevering onderzoeken ze de dood van een Bosnische vrouw.