De Duitsers - 22 januari, Ned 3, om 21.10 u.

Duitsland muziekland: in het derde luik van deze special over onze oosterburen wordt dieper ingegaan op de essentie van de moderne Duitse muziek. Geen Bach, trekzakken of schlagers, maar fenomenen als Nena, Rammstein en de mythische electronicapioniers van Kraftwerk passeren de revue.

Het programma focust ook op de Duitse keuken, meer bepaald op de worst (en al haar varianten). Van de 'Frankfurter' en de 'Hamburger' tot de 'Bratwurst' en de onvermijdelijke 'Currywurst', voor menig Duitser de absolute nummer één.

En wie meer wil weten over Adidas en Puma, de twee grootste sportmerken die Duitsland heeft voortgebracht, heeft ook een goeie reden om vanavond af te stemmen op Nederland 3. Het waren de twee boers Adi en Rudolph Dassler die na een ruzie destijds hun eigen schoenmerk in hetzelfde Duitse stadje lanceerden, met het gekende succes. De reportagemaker onderzoekt of de strijdbijl na al die jaren begraven is. (DB)

Duitsland muziekland: in het derde luik van deze special over onze oosterburen wordt dieper ingegaan op de essentie van de moderne Duitse muziek. Geen Bach, trekzakken of schlagers, maar fenomenen als Nena, Rammstein en de mythische electronicapioniers van Kraftwerk passeren de revue. Het programma focust ook op de Duitse keuken, meer bepaald op de worst (en al haar varianten). Van de 'Frankfurter' en de 'Hamburger' tot de 'Bratwurst' en de onvermijdelijke 'Currywurst', voor menig Duitser de absolute nummer één.En wie meer wil weten over Adidas en Puma, de twee grootste sportmerken die Duitsland heeft voortgebracht, heeft ook een goeie reden om vanavond af te stemmen op Nederland 3. Het waren de twee boers Adi en Rudolph Dassler die na een ruzie destijds hun eigen schoenmerk in hetzelfde Duitse stadje lanceerden, met het gekende succes. De reportagemaker onderzoekt of de strijdbijl na al die jaren begraven is. (DB)