Het derde (en volgens bedenker Adam Price ook het laatste) seizoen van de gelauwerde serie begint twee jaar na de gebeurtenissen van het vorige: Birgitte Nyborg (uitstekend vertolkt door Sidse Babett Knudsen) is premier en politica af, en vertoeft nu in de hoogste regionen van het zakenwereldje.

Op persoonlijk vlak mag Birgitte niet klagen. De woelige periode met haar ex-man Philip Christensen (Mikael Birkkjær) is achter de rug, haar kinderen hebben de scheiding goed verwerkt en doen het goed op school, en ze heeft een relatie met een Britse architect. Maar de politiek laat haar niet los.

Als ze na een van haar lezingen voor de zoveelste keer de vraag krijgt wat ze zou doen mocht ze wel nog premier zijn, maakt ze rechtsomkeert, mede door de belabberde situatie van haar zwalpende Gematigde Partij.

Ook deze derde reeks zorgde weer voor heel wat ophef in de Deense media, onder andere omdat enkele verhaallijnen ook in de echte Deense politiek opdoken, zoals het debat over een wet op de prostitutie.

Wie de start van het laatste seizoen op Nederland 2 liet voorbijgaan, krijgt een herkansing. (DB)

Het derde (en volgens bedenker Adam Price ook het laatste) seizoen van de gelauwerde serie begint twee jaar na de gebeurtenissen van het vorige: Birgitte Nyborg (uitstekend vertolkt door Sidse Babett Knudsen) is premier en politica af, en vertoeft nu in de hoogste regionen van het zakenwereldje. Op persoonlijk vlak mag Birgitte niet klagen. De woelige periode met haar ex-man Philip Christensen (Mikael Birkkjær) is achter de rug, haar kinderen hebben de scheiding goed verwerkt en doen het goed op school, en ze heeft een relatie met een Britse architect. Maar de politiek laat haar niet los. Als ze na een van haar lezingen voor de zoveelste keer de vraag krijgt wat ze zou doen mocht ze wel nog premier zijn, maakt ze rechtsomkeert, mede door de belabberde situatie van haar zwalpende Gematigde Partij.Ook deze derde reeks zorgde weer voor heel wat ophef in de Deense media, onder andere omdat enkele verhaallijnen ook in de echte Deense politiek opdoken, zoals het debat over een wet op de prostitutie.Wie de start van het laatste seizoen op Nederland 2 liet voorbijgaan, krijgt een herkansing. (DB)