Brotherhood - Seizoen 2 Reeks: *** Extra's: * (Paramount)

Reeks. Bij de start van het tweede seizoen van de Amerikaanse dramareeks Brotherhood moet politicus Tommy uitkijken voor concurrenten uit zijn eigen partij die op zijn stoeltje azen en ondertussen in het reine proberen te komen met de ontrouw van zijn vrouw. De klappen op het hoofd die zijn broer en maffioso Michael op het einde van reeks 1 te verwerken kreeg, zorgen er dan weer voor dat zijn hersenen af en toe eens kortsluiten, wat in zijn branche geen pluspunt is.

Aan problemen dus niet echt een gebrek, maar dat weerhoudt de schrijvers er niet van om in de eerste afleveringen een hele lading verse beslommeringen over de hoofdpersonages uit te gieten: zo komt er een neef met een kort lontje en een duister verleden over uit Ierland om bij de familie Caffee logeren en beginnen zowel de Italiaanse als de Chinese maffia te zagen aan de poten van de Ierse georganiseerde misdaad in Providence, de stad waar alles zich afspeelt.

Dit tweede seizoen van Brotherhood ligt helemaal in de lijn van het eerste: we volgen hoe Michael zijn positie in de maffia van Providence probeert te verstevigen, en hoe Tommy hetzelfde doet in de politiek daar. Die moet natuurlijk wel trachten te vermijden dat de activiteiten van zijn broer hem als politicus in een slecht daglicht plaatsen, zeker aangezien de twee elke zondag bij hun moeder aanschuiven voor het diner. (Als u dat uitgangspunt trouwens te gek voor woorden vindt: het verhaal is op feiten gebaseerd.)

Ook de kwaliteit van de reeks blijft op punt, al haalt Brotherhood net niet het niveau van The Sopranos, het voor de hand liggende referentiepunt. Je kunt na afloop van dit seizoen (het tweede van in totaal drie) immers niet zeggen dat de personages een echt onuitwisbare indruk op je maken, zoals Tony, Paulie of Ralphie uit The Sopranos dat wel deden. De enige die echt op je netvlies blijft plakken is Declan Giggs, een rechercheur die infiltreert in de misdaadwereld om onderzoek te doen naar de Caffees. Omdat hij is opgegroeid met de broertjes wordt zijn loyaliteit danig op de proef gesteld, waardoor hij steeds vaker naar alcohol en andere roesmiddelen grijpt en in de illegaliteit wegzinkt.

Extra's. Commmentaar bij enkele afleveringen en fotogalerij.

Stefaan Werbrouck

Reeks. Bij de start van het tweede seizoen van de Amerikaanse dramareeks Brotherhood moet politicus Tommy uitkijken voor concurrenten uit zijn eigen partij die op zijn stoeltje azen en ondertussen in het reine proberen te komen met de ontrouw van zijn vrouw. De klappen op het hoofd die zijn broer en maffioso Michael op het einde van reeks 1 te verwerken kreeg, zorgen er dan weer voor dat zijn hersenen af en toe eens kortsluiten, wat in zijn branche geen pluspunt is.Aan problemen dus niet echt een gebrek, maar dat weerhoudt de schrijvers er niet van om in de eerste afleveringen een hele lading verse beslommeringen over de hoofdpersonages uit te gieten: zo komt er een neef met een kort lontje en een duister verleden over uit Ierland om bij de familie Caffee logeren en beginnen zowel de Italiaanse als de Chinese maffia te zagen aan de poten van de Ierse georganiseerde misdaad in Providence, de stad waar alles zich afspeelt. Dit tweede seizoen van Brotherhood ligt helemaal in de lijn van het eerste: we volgen hoe Michael zijn positie in de maffia van Providence probeert te verstevigen, en hoe Tommy hetzelfde doet in de politiek daar. Die moet natuurlijk wel trachten te vermijden dat de activiteiten van zijn broer hem als politicus in een slecht daglicht plaatsen, zeker aangezien de twee elke zondag bij hun moeder aanschuiven voor het diner. (Als u dat uitgangspunt trouwens te gek voor woorden vindt: het verhaal is op feiten gebaseerd.) Ook de kwaliteit van de reeks blijft op punt, al haalt Brotherhood net niet het niveau van The Sopranos, het voor de hand liggende referentiepunt. Je kunt na afloop van dit seizoen (het tweede van in totaal drie) immers niet zeggen dat de personages een echt onuitwisbare indruk op je maken, zoals Tony, Paulie of Ralphie uit The Sopranos dat wel deden. De enige die echt op je netvlies blijft plakken is Declan Giggs, een rechercheur die infiltreert in de misdaadwereld om onderzoek te doen naar de Caffees. Omdat hij is opgegroeid met de broertjes wordt zijn loyaliteit danig op de proef gesteld, waardoor hij steeds vaker naar alcohol en andere roesmiddelen grijpt en in de illegaliteit wegzinkt. Extra's. Commmentaar bij enkele afleveringen en fotogalerij. Stefaan Werbrouck