Zo ziet Westeros er écht uit volgens Game Of Thrones-auteur George R.R. Martin

Zo ziet Westeros er écht uit volgens Game Of Thrones-auteur George R.R. Martin
© Varia

George R.R. Martin, de inventieve auteur van 'The World of Ice and Fire', is tevreden over hoe zijn fantasiewereld in de televisieserie 'Game of Thrones' wordt afgebeeld. Toch is de verfilming niet altijd hoe hij het voor ogen had, zo staat te lezen op The Huffington Post.

Voor zijn nieuwste boek werkte Martin nauw samen met een aantal kunstenaars. Zij slaagden erin om de perfectionist op zijn wenken te bedienen en een waarheidsgetrouw beeld van het fictieve, middeleeuws aandoende rijk Westeros te brengen.

'The 'world' is big and getting bigger', aldus de 66-jarige auteur. 'The World of Ice and Fire' doet de geschiedenis van Westeros, Essos en andere land uit Games of Thrones uit de doeken.

Naast de talrijke mooie illustraties bevat het 300 pagina's tellende boek 'epische gevechten, bittere rivaliteit en gedurfde opstanden', meldt Amazon.

The Iron Throne © Marc Simonetti

'De ijzeren troon in Game Of Thrones ziet er fantastisch uit, maar is niet 'mijn troon'. Dit is hoe ik ze me inbeeld.'

Winterfell © Ted Nasmith

'Ik werkte heel nauw samen met Ted Naismith, één van de beste landschapschilders van de wereld, om tot dit resultaat te komen.'

The Red Keep © Ted Nasmith

'De locaties van de HBO show zijn adembenemend, maar zijn niet exact wat ik in mijn boek beschrijf.'

Castle Black © Ted Nasmith

'De muur van Hadrianus was een inspiratiebron voor Martin's wereldberoemde 'Wall'. 'Die muur gaf me zo'n intens gevoel dat ik hem weer tot leven wou wekken.'

Dragonstone © Philip Straub

'Dragonstone has been a bitch', vertelde de auteur toen hij wou verwoorden hoe moeilijk het was om deze locatie tot leven te wekken.