'De eindbestemming is dezelfde, de route is op een paar uitwijkingen na nagenoeg identiek', enkel het medium is totaal verschillend. En dat zal op korte termijn voor ongewenste spoilers zorgen voor de lezers, want Game Of Thrones is op het punt beland waarop de serie het boek voorbijsteekt.

David Benioff, scenarist van de populaire HBO-reeks, is al met zijn hoofd bij het zesde seizoen terwijl auteur R.R. Martin nog bezig is met het neerpennen van nieuwe verhalen. Dat maakt dat de reeks deze keer sneller zou verschijnen op de beeldbuis dan in boekformaat, waardoor de lezer onvermijdelijk met spoilers opgezadeld zitten. Een nachtmerrie voor de boekenwurm.

Gezien het tempo waaraan de reeksen worden ingeblikt, werd het probleem al een tijdje geleden aangekaart. 'Gelukkig hebben we hierover al met George rond de tafel gezeten en weten we waar het verhaal naartoe gaat', zo vertelde Benioff tijdens Oxford Union.

De producers zullen het dus voor het eerst doen op basis van ruwe nota's over de plot in plaats van met gedetailleerde verhaallijnen. De gebeurtenissen die (nog) niet te boek staan, zullen bij de lezers tot grote ergernis leiden, maar daar zien de producers geen graten in. 'The show must go on', aldus Benioff.

Op 12 april gaat het vijfde seizoen van start.

'De eindbestemming is dezelfde, de route is op een paar uitwijkingen na nagenoeg identiek', enkel het medium is totaal verschillend. En dat zal op korte termijn voor ongewenste spoilers zorgen voor de lezers, want Game Of Thrones is op het punt beland waarop de serie het boek voorbijsteekt.David Benioff, scenarist van de populaire HBO-reeks, is al met zijn hoofd bij het zesde seizoen terwijl auteur R.R. Martin nog bezig is met het neerpennen van nieuwe verhalen. Dat maakt dat de reeks deze keer sneller zou verschijnen op de beeldbuis dan in boekformaat, waardoor de lezer onvermijdelijk met spoilers opgezadeld zitten. Een nachtmerrie voor de boekenwurm. Gezien het tempo waaraan de reeksen worden ingeblikt, werd het probleem al een tijdje geleden aangekaart. 'Gelukkig hebben we hierover al met George rond de tafel gezeten en weten we waar het verhaal naartoe gaat', zo vertelde Benioff tijdens Oxford Union. De producers zullen het dus voor het eerst doen op basis van ruwe nota's over de plot in plaats van met gedetailleerde verhaallijnen. De gebeurtenissen die (nog) niet te boek staan, zullen bij de lezers tot grote ergernis leiden, maar daar zien de producers geen graten in. 'The show must go on', aldus Benioff.Op 12 april gaat het vijfde seizoen van start.