Vanaf maandagavond 28 januari is op VIER de nieuwe fictiereeks "Met Man en Macht" van productiehuis Woestijnvis te zien. De tragikomische reeks van Tom Lenaerts en Tom Van Dyck gaat over ambitie en gemeentepolitiek in het Vlaamse dorp Ransegem en zal zonder reclameblokken worden uitgezonden.

"Met Man en Macht" volgt een aantal families in Ransegem tegen de achtergrond van de nakende gemeenteraadsverkiezingen. In het dorp gaat het er aanvankelijk rustig en stabiel aan toe. Enkele maanden voor de verkiezingen schudt het noodlot Ransegem echter ruw wakker en worden de inwoners meegesleurd in het politieke leven.

Josse De Pauw, die meespeelde in "De Ronde", vertolkt de burgemeester van het dorp, terwijl Lucas Van den Eynde en Tom Van Dyck de rol van respectievelijk OCMW-voorzitter en eerste schepen op zich nemen. De cast wordt verder aangevuld door onder meer Jan Decleir, Peter Van den Begin, Sara De Roo, Viviane De Muynck en Sven De Ridder. Tom Van Dyck en Tom Lenaerts zijn verantwoordelijk voor het scenario en de regie.

De teaser is alvast veelbelovend. Met een bowlingscène waarin Peter Van den Begin ons aan Jesus uit 'The Big Lebowski' doet denken. Oordeel zelf in volgende twee filmpjes.

'Met Man en Macht' verschijnt vanaf maandagavond 28 januari om 21.05 uur op VIER en wordt zonder reclameblokken uitgezonden. (DB)

Vanaf maandagavond 28 januari is op VIER de nieuwe fictiereeks "Met Man en Macht" van productiehuis Woestijnvis te zien. De tragikomische reeks van Tom Lenaerts en Tom Van Dyck gaat over ambitie en gemeentepolitiek in het Vlaamse dorp Ransegem en zal zonder reclameblokken worden uitgezonden. "Met Man en Macht" volgt een aantal families in Ransegem tegen de achtergrond van de nakende gemeenteraadsverkiezingen. In het dorp gaat het er aanvankelijk rustig en stabiel aan toe. Enkele maanden voor de verkiezingen schudt het noodlot Ransegem echter ruw wakker en worden de inwoners meegesleurd in het politieke leven. Josse De Pauw, die meespeelde in "De Ronde", vertolkt de burgemeester van het dorp, terwijl Lucas Van den Eynde en Tom Van Dyck de rol van respectievelijk OCMW-voorzitter en eerste schepen op zich nemen. De cast wordt verder aangevuld door onder meer Jan Decleir, Peter Van den Begin, Sara De Roo, Viviane De Muynck en Sven De Ridder. Tom Van Dyck en Tom Lenaerts zijn verantwoordelijk voor het scenario en de regie. De teaser is alvast veelbelovend. Met een bowlingscène waarin Peter Van den Begin ons aan Jesus uit 'The Big Lebowski' doet denken. Oordeel zelf in volgende twee filmpjes.'Met Man en Macht' verschijnt vanaf maandagavond 28 januari om 21.05 uur op VIER en wordt zonder reclameblokken uitgezonden. (DB)