Wim De Vilder stopt op 30 mei als presentator van 'Koppen' en gaat opnieuw voltijds aan de slag als nieuwsanker voor Het Journaal. Hij presenteerde het reportageprogramma sinds 2003.

'Tien jaar is mooi om af te ronden', liet hij weten via Twitter, gevolgd door de hashtag #tijdvoorietsanders. 'Ik zal de collega's missen bij Koppen'.

'De manier waarop getuigen en betrokkenen in de reportages aan het woord komen, is baanbrekend geweest in Vlaanderen', zegt hij. 'De toegankelijkheid is daarom ook erg hoog.' Dat staat te lezen op deredactie.be.

Naast Het Journaal dat overigens later dit jaar in een nieuw jasje wordt gestoken, gaat de 43-jarige De Vilder zich ook toeleggen op een nieuw project, 'Het Jaar 2015'. Voor dat project gaven acht vooraanstaande Vlamingen in 2010 hun persoonlijke en wereldlijke toekomstvisie voor 2015. (DB)

Wim De Vilder stopt op 30 mei als presentator van 'Koppen' en gaat opnieuw voltijds aan de slag als nieuwsanker voor Het Journaal. Hij presenteerde het reportageprogramma sinds 2003. 'Tien jaar is mooi om af te ronden', liet hij weten via Twitter, gevolgd door de hashtag #tijdvoorietsanders. 'Ik zal de collega's missen bij Koppen'.'De manier waarop getuigen en betrokkenen in de reportages aan het woord komen, is baanbrekend geweest in Vlaanderen', zegt hij. 'De toegankelijkheid is daarom ook erg hoog.' Dat staat te lezen op deredactie.be. Naast Het Journaal dat overigens later dit jaar in een nieuw jasje wordt gestoken, gaat de 43-jarige De Vilder zich ook toeleggen op een nieuw project, 'Het Jaar 2015'. Voor dat project gaven acht vooraanstaande Vlamingen in 2010 hun persoonlijke en wereldlijke toekomstvisie voor 2015. (DB)