De documentaire laat ons in de voetsporen treden van de productieteams die het werk van George RR Martin leven inblazen. HBO neemt ons onder andere mee naar Ierland, Spanje en Kroatië waar drie verschillende teams simultaan alles in het werk zetten om de boekenreeks eer aan te doen.

Naast het volgen van het doen en laten van de productieteams kunnen de fans van de reeks smullen van enkele teasers en nieuwe locaties die doorheen de special aan bod komen. Zo zien we onder andere een ontmoeting tussen Cersei en 'The High Sparrow' in de Watertuinen van Dorne.

Verder zijn we getuige van speelse plagerijen tussen Lena Headey (Cersei) en Ian Beattie (Meryn Trant). Zij proberen op hun manier het hoofd te bieden aan de soms hectische momenten op de set. "Game of Thrones filmen is zoals parachutespringen", vertelt één van de producers, Chris Newman. "Maak je geen zorgen over de val naar beneden, maar zorg dat je valscherm werkt."

De eerste aflevering van het vijfde seizoen van Game of Thrones wordt 12 april op de wereld losgelaten. (NS)

De documentaire laat ons in de voetsporen treden van de productieteams die het werk van George RR Martin leven inblazen. HBO neemt ons onder andere mee naar Ierland, Spanje en Kroatië waar drie verschillende teams simultaan alles in het werk zetten om de boekenreeks eer aan te doen. Naast het volgen van het doen en laten van de productieteams kunnen de fans van de reeks smullen van enkele teasers en nieuwe locaties die doorheen de special aan bod komen. Zo zien we onder andere een ontmoeting tussen Cersei en 'The High Sparrow' in de Watertuinen van Dorne. Verder zijn we getuige van speelse plagerijen tussen Lena Headey (Cersei) en Ian Beattie (Meryn Trant). Zij proberen op hun manier het hoofd te bieden aan de soms hectische momenten op de set. "Game of Thrones filmen is zoals parachutespringen", vertelt één van de producers, Chris Newman. "Maak je geen zorgen over de val naar beneden, maar zorg dat je valscherm werkt." De eerste aflevering van het vijfde seizoen van Game of Thrones wordt 12 april op de wereld losgelaten. (NS)