De creativiteit van productiehuis Shelter, dat deel uitmaakt van de VMMa-groep, wordt duidelijk geapprecieerd op internationaal vlak. Na de talrijke onderscheidingen van 'Benidorm Bastards', waaronder een Emmy Award in 2011, is nu ook 'Wat Als?' genomineerd voor een der meest prestigieuze tv-prijzen: een Emmy voor beste comedy show. De andere genomineerden in de categorie zijn 'Absolutely Fabulous', 'The Invisible Woman' en 'Spy'.

Wat Als? is een aaneenschakeling van sketches waarin getoond wordt wat er zou gebeuren als bijvoorbeeld badmeesters scheidsrechters zouden zijn, ringtones van gsm's hits zouden worden of garagisten plots uit de biecht klappen.

De reeks met onder andere Bruno van den Broecke en Charlotte Vandermeersch werd eerst op 2BE vertoond, later op vtm. Het eerste seizoen lokte wekelijks meer dan een kwart miljoen kijkers. In het voorjaar van 2013 gaat de tweede jaargang van start.

De Emmy Awards worden op 19 november uitgereikt in New York. Een internationale jury met leden uit 67 landen gaat eerst alle programma's grondig doornemen en beoordelen. (DB)

De creativiteit van productiehuis Shelter, dat deel uitmaakt van de VMMa-groep, wordt duidelijk geapprecieerd op internationaal vlak. Na de talrijke onderscheidingen van 'Benidorm Bastards', waaronder een Emmy Award in 2011, is nu ook 'Wat Als?' genomineerd voor een der meest prestigieuze tv-prijzen: een Emmy voor beste comedy show. De andere genomineerden in de categorie zijn 'Absolutely Fabulous', 'The Invisible Woman' en 'Spy'. Wat Als? is een aaneenschakeling van sketches waarin getoond wordt wat er zou gebeuren als bijvoorbeeld badmeesters scheidsrechters zouden zijn, ringtones van gsm's hits zouden worden of garagisten plots uit de biecht klappen. De reeks met onder andere Bruno van den Broecke en Charlotte Vandermeersch werd eerst op 2BE vertoond, later op vtm. Het eerste seizoen lokte wekelijks meer dan een kwart miljoen kijkers. In het voorjaar van 2013 gaat de tweede jaargang van start. De Emmy Awards worden op 19 november uitgereikt in New York. Een internationale jury met leden uit 67 landen gaat eerst alle programma's grondig doornemen en beoordelen. (DB)