Walter White: Meest invloedrijke fictieve personage van 2013

17/12/13 om 16:32 - Bijgewerkt om 16:32

Bron: Knack Focus

Drugsbaron Walter White, het centrale personage uit Breaking Bad en vertolkt door Bryan Cranston, is volgens TIME magazine het meest invloedrijke fictieve personage van het jaar.

Walter White is volgens TIME magazine het meest invloedrijke fictieve personage van het jaar.

De drugsbaron en centrale personage uit Breaking Bad - vertolkt door Bryan Cranston - beheerste zowat een jaar lang de gemoederen in de Amerikaanse huiskamers, op de werkvloer, in de scholen en ver daarbuiten. Voor de finale aflevering in de VS stemden ruim 10,3 miljoen kijkers af op AMC om de afloop van de drugskoning te kennen. Een record. Bij ons kunt u vanaf februari seizoen 5 volgen op Canvas. De serie won dit jaar een Emmy Award voor Beste Dramaserie.

In de topdrie van meest invloedrijke fictieve personen zet TIME Olivia Pope uit de politieke thrillerserie 'Scandal' op twee. Haar rol werd vertolkt door Kerry Washington. De strijdvaardige Katnis Everdeen uit 'The Hunger Games: Catching Fire', gespeeld door Jennifer Lawrence, vervolledigt het podium. Brian Griffin, de sympathieke viervoeter en grote vriend van Stewie in 'Family Guy' valt net buiten de toptien.

Meest invloedrijke fictieve personages van 2013:

1. Walter White
2. Olivia Pope
3. Katniss Everdeen
4. Sophia Burset
5. Carlos Danger
6. Frank Underwood
7. Michael De Santa, Franklin Clinton and Trevor Philips
8. Ron Burgundy
9. Burka Avenger
10. Tony Stark
11. Brian Griffin

Onze partners