Voor de generiek van de 24ste 'Treehouse of Horror'-special, de speciale Halloween-aflevering van The Simpsons, deed bedenker Matt Groening dit jaar beroep op de diensten van Guillermo del Toro. Het visueel meesterwerk van de Mexicaanse filmmaker bulkte van de knipogen naar eigen werk en films van collega-regisseurs. Dat berichtten we al begin oktober.

De Duitse site Movie Pilot, ook grote bewonderaars van het geleverd werk, is erin geslaagd om alle cinematografische referenties ook te achterhalen. Dat de buit groter is dan verwacht, toont onderstaand filmpje. Het bewijst nog maar eens de grote klasse en vakmanschap van de Mexicaanse regisseur. (DB)

Voor de generiek van de 24ste 'Treehouse of Horror'-special, de speciale Halloween-aflevering van The Simpsons, deed bedenker Matt Groening dit jaar beroep op de diensten van Guillermo del Toro. Het visueel meesterwerk van de Mexicaanse filmmaker bulkte van de knipogen naar eigen werk en films van collega-regisseurs. Dat berichtten we al begin oktober. De Duitse site Movie Pilot, ook grote bewonderaars van het geleverd werk, is erin geslaagd om alle cinematografische referenties ook te achterhalen. Dat de buit groter is dan verwacht, toont onderstaand filmpje. Het bewijst nog maar eens de grote klasse en vakmanschap van de Mexicaanse regisseur. (DB)