De Amerikaanse televisiezender NBC gaf het publiek een eerste voorsmaakje van de gloednieuwe reeks. Hierin jaagt FBI-agent Will Grahan (Hugh Dancy) samen met agent Jack Crawford (gespeeld door Laurence Fishburne) op een seriemoordenaar die erom bekend staat zijn slachtoffers te spiesen op de meest uiteenlopende dingen. Hierbij vragen ze Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) om advies, die op dat moment nog psychiater in plaats van psychopaat is nog geen weet heeft van de smaak van lever met chianti.

De reeks wordt gedragen door Bryan Fuller, die eerder al naam en faam verdiende met superheldenserie Heroes en het eigenaardige Pushing Daisies, dat in 2008 genomineerd werd voor maar liefst twaalf Emmy Awards. Ook Dead Like Me, over een meisje dat de job van Magere Hein krijgt wanneer ze wordt geraakt door een toiletbril, is van zijn hand. Het spelen met de dood is een thema dat Fuller maar al te graag uitspit in zijn televisiewerk. Hannibal wijkt hier ontegensprekelijk niet van af.

Met Mads Mikkelsen, Laurence Fishburne en Hugh Dancy wist NBC heel wat klinkende namen te lokken. Voor de pilootaflevering nam David Slade plaats in de regiestoel. Slade maakte eerder al 30 Days of Night en Hard Candy, en is geen onbekende voor het publiek. Verwacht wordt dat het Hollywoodkwartet een hoop kijkers zal lokken. (THR)

De Amerikaanse televisiezender NBC gaf het publiek een eerste voorsmaakje van de gloednieuwe reeks. Hierin jaagt FBI-agent Will Grahan (Hugh Dancy) samen met agent Jack Crawford (gespeeld door Laurence Fishburne) op een seriemoordenaar die erom bekend staat zijn slachtoffers te spiesen op de meest uiteenlopende dingen. Hierbij vragen ze Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) om advies, die op dat moment nog psychiater in plaats van psychopaat is nog geen weet heeft van de smaak van lever met chianti. De reeks wordt gedragen door Bryan Fuller, die eerder al naam en faam verdiende met superheldenserie Heroes en het eigenaardige Pushing Daisies, dat in 2008 genomineerd werd voor maar liefst twaalf Emmy Awards. Ook Dead Like Me, over een meisje dat de job van Magere Hein krijgt wanneer ze wordt geraakt door een toiletbril, is van zijn hand. Het spelen met de dood is een thema dat Fuller maar al te graag uitspit in zijn televisiewerk. Hannibal wijkt hier ontegensprekelijk niet van af. Met Mads Mikkelsen, Laurence Fishburne en Hugh Dancy wist NBC heel wat klinkende namen te lokken. Voor de pilootaflevering nam David Slade plaats in de regiestoel. Slade maakte eerder al 30 Days of Night en Hard Candy, en is geen onbekende voor het publiek. Verwacht wordt dat het Hollywoodkwartet een hoop kijkers zal lokken. (THR)