Vanaf 18 maart 2013 kan ieder wie wil een wekelijkse trip maken naar het Bates Motel, waar de gasten altijd welkom zijn en het gevaar steevast om de hoek loert. De Amerikaanse kabelzender A&E is zo zeker van het toekomstige succes van de reeks dat het meteen 10 afleveringen bestelde. In de reeks is Norman Bates een 16-jarige jongen die samen met zijn moeder Norma Bates naar North-Carolina verhuist na de dood van zijn vader Sam. De twee proberen er hun leven weer op de rails te krijgen, en openen een motel om brood op de plank te brengen. Maar al snel is duidelijk dat het plattelandsdorpje meer geheimen dan inwoners heeft.

Bates Motel is gebaseerd op Psycho, de bekende film van Alfred Hitchcock. Daarin is Norman Bates een volwassen man met een Oedipuscomplex die een hotel runt en er bloederige nevenpraktijken op nahoudt. De film werd iconisch dankzij de bekende douchescène van Janet Leigh, en geldt tot op de dag van vandaag als een van de meest toonaangevende slasherfilms uit de geschiedenis. Psycho wordt veel nagebootst, maar wordt amper geëvenaard. In de televisiereeks moet er duidelijkheid geschept worden over de aard van Normans waanideeën en wordt er een antwoord gezocht op de vraag hoe het ooit zo ver is kunnen komen met de bekendste 'psycho' ooit.

De reeks wordt gemaakt door Kerry Ehrin en Carlton Cuse, die respectievelijk al Friday Night Lights en Lost op hun palmares hebben staan. Freddie Highmore (Charlie and the Chocolate Factory) en Vera Farmiga (Up In The Air) spelen de rollen van moeder en zoon Bates. Verder maken ook Max Thierot, Mike Vogel en Nestor Carbonell deel uit van de cast. (THR/)

De serie is vanaf 18 maart 2013 te zien in de Amerikaanse huiskamers. Een Belgische datum is nog niet geprikt. (TR)

Vanaf 18 maart 2013 kan ieder wie wil een wekelijkse trip maken naar het Bates Motel, waar de gasten altijd welkom zijn en het gevaar steevast om de hoek loert. De Amerikaanse kabelzender A&E is zo zeker van het toekomstige succes van de reeks dat het meteen 10 afleveringen bestelde. In de reeks is Norman Bates een 16-jarige jongen die samen met zijn moeder Norma Bates naar North-Carolina verhuist na de dood van zijn vader Sam. De twee proberen er hun leven weer op de rails te krijgen, en openen een motel om brood op de plank te brengen. Maar al snel is duidelijk dat het plattelandsdorpje meer geheimen dan inwoners heeft. Bates Motel is gebaseerd op Psycho, de bekende film van Alfred Hitchcock. Daarin is Norman Bates een volwassen man met een Oedipuscomplex die een hotel runt en er bloederige nevenpraktijken op nahoudt. De film werd iconisch dankzij de bekende douchescène van Janet Leigh, en geldt tot op de dag van vandaag als een van de meest toonaangevende slasherfilms uit de geschiedenis. Psycho wordt veel nagebootst, maar wordt amper geëvenaard. In de televisiereeks moet er duidelijkheid geschept worden over de aard van Normans waanideeën en wordt er een antwoord gezocht op de vraag hoe het ooit zo ver is kunnen komen met de bekendste 'psycho' ooit. De reeks wordt gemaakt door Kerry Ehrin en Carlton Cuse, die respectievelijk al Friday Night Lights en Lost op hun palmares hebben staan. Freddie Highmore (Charlie and the Chocolate Factory) en Vera Farmiga (Up In The Air) spelen de rollen van moeder en zoon Bates. Verder maken ook Max Thierot, Mike Vogel en Nestor Carbonell deel uit van de cast. (THR/)De serie is vanaf 18 maart 2013 te zien in de Amerikaanse huiskamers. Een Belgische datum is nog niet geprikt. (TR)