Het Nieuws van vtm, dat opnieuw "vtm Nieuws" zal heten, verandert vanaf maandag van decor en ook op inhoudelijk vlak zullen de uitzendingen er anders uitzien. Bovendien kunnen mensen het nieuws volgen via een nieuwe app en kunnen ze de nieuwsuitzendingen integraal bekijken op de website.

De nieuwsredactie van vtm zal vanaf maandag meer inzetten op buitenlandberichtgeving en populaire cultuur. Vtm zal ook meer politiek nieuws brengen, "ook op de momenten dat het niet brandt in de Wetstraat. En elke zondag nodigen we om 13.00 uur een politieke gast uit voor een interview van een tiental minuten", aldus algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack.

Bovendien zullen sportankers Tom Coninx en Maarten Breckx om beurten mee aan tafel zitten tijdens de nieuwsuitzending. "Kijkers kunnen er dus zeker van zijn dat ze elke dag het belangrijkste sportnieuws gezien hebben", zegt Hoflack. Ook de weervrouw- en mannen zullen tijdens de uitzending live een blik werpen op de weerkaart van de volgende dag.

Vanaf maandag zullen de ankers op vaste uren de nieuwsuitzending te presenteren, luidt het nog. Stef Wauters presenteert tijdens de week het Nieuws van 19.00 uur. Van vrijdag tot en met zondag neemt Danny Verstraeten het zevenuurjournaal voor zijn rekening. Het Nieuws van 13.00 uur en de nieuwsflash omstreeks 18.00 uur worden afwisselend gepresenteerd door Birgit Van Mol en Cathérine Moerkerke.

Ten slotte is er "een nieuw logo, een andere presentatiestijl en een ander decor om het inhoudelijk verhaal ook in de vorm door te trekken". (Belga/DB)

Het Nieuws van vtm, dat opnieuw "vtm Nieuws" zal heten, verandert vanaf maandag van decor en ook op inhoudelijk vlak zullen de uitzendingen er anders uitzien. Bovendien kunnen mensen het nieuws volgen via een nieuwe app en kunnen ze de nieuwsuitzendingen integraal bekijken op de website. De nieuwsredactie van vtm zal vanaf maandag meer inzetten op buitenlandberichtgeving en populaire cultuur. Vtm zal ook meer politiek nieuws brengen, "ook op de momenten dat het niet brandt in de Wetstraat. En elke zondag nodigen we om 13.00 uur een politieke gast uit voor een interview van een tiental minuten", aldus algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack. Bovendien zullen sportankers Tom Coninx en Maarten Breckx om beurten mee aan tafel zitten tijdens de nieuwsuitzending. "Kijkers kunnen er dus zeker van zijn dat ze elke dag het belangrijkste sportnieuws gezien hebben", zegt Hoflack. Ook de weervrouw- en mannen zullen tijdens de uitzending live een blik werpen op de weerkaart van de volgende dag. Vanaf maandag zullen de ankers op vaste uren de nieuwsuitzending te presenteren, luidt het nog. Stef Wauters presenteert tijdens de week het Nieuws van 19.00 uur. Van vrijdag tot en met zondag neemt Danny Verstraeten het zevenuurjournaal voor zijn rekening. Het Nieuws van 13.00 uur en de nieuwsflash omstreeks 18.00 uur worden afwisselend gepresenteerd door Birgit Van Mol en Cathérine Moerkerke. Ten slotte is er "een nieuw logo, een andere presentatiestijl en een ander decor om het inhoudelijk verhaal ook in de vorm door te trekken". (Belga/DB)