Nummer 10: Stupid Pet Tricks

Ze waren idioot, en niemand werd er beter van, maar ze maakten deel uit van het decor: de Stupid Pet Tricks. Een hond die een beker vasthoudt en eruit drinkt. Een hond die zich voor dood houdt. Een vogel die een karretje voorttrekt. Of dit.

Nummer 9: het Velcro-pak

Letterman op zijn meest absurd. De voordelen van een Velcro-pak.

Nummer 8: in de Taco Bell

Een simpel en vaak herhaald basisschema. Letterman neemt een Taco Bell-restaurant over.

Nummer 7: Warren Zevon komt langs

Warren Zevon, de singer songwriter, was de favoriete artiest van Letterman. In 2002 had Zevon vernomen dat hij ten dode was opgeschreven, en hij kwam voor een laatste optreden langs. Weet jij nu iets over leven en dood wat ik niet weet? vroeg Letterman. "Neen", antwoordde Zevon, "behalve dat ik nu weet hoe je van elke sandwich moet genieten".

Nummer 6: de handdruk van General Electric

Toen Letterman nog voor NBC kocht energiegigant General Electric dat bedrijf over. Letterman bracht een beleefdheidsbezoek aan de nieuwe eigenaar, met een grote fruitmand als geschenk. Het bezoek verliep niet helemaal vriendschappelijk.

Nummer 5: Letterman keert terug na hartchirurgie

Een fitte Letterman keert terug na weken afwezigheid wegens hartchirurgie. Hij verwijst naar een van de laatste interviews voor het hartprobleem opdook: met Hillary Clinton.

Nummer 4: dingen worden van het dak gegooid

Soms bestaat de lol erin dingen van een dak te gooien. Dat komt iets minder vaak voor dan de Stupid Pets, maar doet des te meer deugd.

Nummer 3: discussie met Bill O'Reilly

Het is januari 2006, het gaat vreselijk fout in Irak, en Bill O'Reilly, de ster van het conversatieve Fox News dat de oorlog verheerlijkt, komt langs om een boek te promoten. In de actualiteit staat Cindy Sheehan, de moeder van een gesneuvelde soldaat, die anti-oorlogsprotesten organiseert.

O'Reilly, in zijn eigen uitzending een bullebak die gasten omverblaast, is geobsedeerd door kerstmis. Hij gelooft dat progressieven tot doel hebben kerstvieringen te verbieden. Letterman kan zijn ergernis niet bedwingen.

Nummer 2: het seksschandaal

Letterman had een relatie met een stagiaire (achtereenvolgens met meerdere stagiaires trouwens). Hij had haar gepromoveerd en in beeld gebracht, hij betaalde voor haar studies. Maar op een dag begon niet zij maar een producer hem hierover te chanteren. Letterman reageerde in zijn uitzending, tegenover een publiek dat eerder niet in de gaten kan hebben hoe ernstig het is.

Nummer 1: komiek Andy Kaufman worstelt

Het jaar is 1982, en absurdistisch komiek Andy Kaufman, op dat moment bekend van de serie Taxi, heeft een worstelaar uitgedaagd om te vechten, is verslagen en eist nu een verontschuldiging van worstelaar Jerry Lawler. De scene is later verfilmd voor Man on the Moon met Jim Carrey in de rol van Kaufman.

Ze waren idioot, en niemand werd er beter van, maar ze maakten deel uit van het decor: de Stupid Pet Tricks. Een hond die een beker vasthoudt en eruit drinkt. Een hond die zich voor dood houdt. Een vogel die een karretje voorttrekt. Of dit.Letterman op zijn meest absurd. De voordelen van een Velcro-pak.Een simpel en vaak herhaald basisschema. Letterman neemt een Taco Bell-restaurant over.Warren Zevon, de singer songwriter, was de favoriete artiest van Letterman. In 2002 had Zevon vernomen dat hij ten dode was opgeschreven, en hij kwam voor een laatste optreden langs. Weet jij nu iets over leven en dood wat ik niet weet? vroeg Letterman. "Neen", antwoordde Zevon, "behalve dat ik nu weet hoe je van elke sandwich moet genieten".Toen Letterman nog voor NBC kocht energiegigant General Electric dat bedrijf over. Letterman bracht een beleefdheidsbezoek aan de nieuwe eigenaar, met een grote fruitmand als geschenk. Het bezoek verliep niet helemaal vriendschappelijk.Een fitte Letterman keert terug na weken afwezigheid wegens hartchirurgie. Hij verwijst naar een van de laatste interviews voor het hartprobleem opdook: met Hillary Clinton.Soms bestaat de lol erin dingen van een dak te gooien. Dat komt iets minder vaak voor dan de Stupid Pets, maar doet des te meer deugd.Het is januari 2006, het gaat vreselijk fout in Irak, en Bill O'Reilly, de ster van het conversatieve Fox News dat de oorlog verheerlijkt, komt langs om een boek te promoten. In de actualiteit staat Cindy Sheehan, de moeder van een gesneuvelde soldaat, die anti-oorlogsprotesten organiseert. O'Reilly, in zijn eigen uitzending een bullebak die gasten omverblaast, is geobsedeerd door kerstmis. Hij gelooft dat progressieven tot doel hebben kerstvieringen te verbieden. Letterman kan zijn ergernis niet bedwingen.Letterman had een relatie met een stagiaire (achtereenvolgens met meerdere stagiaires trouwens). Hij had haar gepromoveerd en in beeld gebracht, hij betaalde voor haar studies. Maar op een dag begon niet zij maar een producer hem hierover te chanteren. Letterman reageerde in zijn uitzending, tegenover een publiek dat eerder niet in de gaten kan hebben hoe ernstig het is.Het jaar is 1982, en absurdistisch komiek Andy Kaufman, op dat moment bekend van de serie Taxi, heeft een worstelaar uitgedaagd om te vechten, is verslagen en eist nu een verontschuldiging van worstelaar Jerry Lawler. De scene is later verfilmd voor Man on the Moon met Jim Carrey in de rol van Kaufman.