Aan de Universiteit Antwerpen is de eerste Vlaamse productie voor de wetenschappelijke zender National Geographic Channel voorgesteld. Vanaf 21 maart start de documentairereeks "Behind The Science", waarin vijf wetenschappelijke onderzoeksthema's van de universiteit aan bod komen.

De zender National Geographic Channel, die bekendstaat om het populariseren van wetenschap door documentaires, is al sinds 1998 actief in Nederland. Op 21 maart start een eerste reeks waarin vijf wetenschappelijke onderzoeksthema's van Vlaamse bodem aan bod komen, in samenwerking met de Universiteit Antwerpen (UA).

De documentaires behandelen onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van schilderijen, het opsporen van drugsrestanten in onze riolen, de meest nauwkeurige microscoop ter wereld, een bio-energieplantage voor hernieuwbare energie, alsook de logistieke transportinfrastructuur in Vlaanderen.

"Communiceren over het onderzoek in Antwerpen ligt ons natuurlijk na aan het hart", zegt UA-rector Alain Verschoren "Wetenschappers krijgen wel eens het verwijt in een ivoren toren te leven. Daar doen we alvast niet aan mee." Met de reportages wil men eveneens jongeren warm maken voor wetenschappen.

Het programma zal vanaf 21 maart wekelijks op donderdag binnen de Benelux uitgezonden worden. Een ruimere internationale uitzending is nog niet voorzien. De presentatie is in handen van mediafiguur Bart Peeters.

Over de kostprijs van de productie werden geen details gegeven. De Universiteit Antwerpen investeerde in het kader van de samenwerking in advertentieruimte bij de zender.

Aan de Universiteit Antwerpen is de eerste Vlaamse productie voor de wetenschappelijke zender National Geographic Channel voorgesteld. Vanaf 21 maart start de documentairereeks "Behind The Science", waarin vijf wetenschappelijke onderzoeksthema's van de universiteit aan bod komen. De zender National Geographic Channel, die bekendstaat om het populariseren van wetenschap door documentaires, is al sinds 1998 actief in Nederland. Op 21 maart start een eerste reeks waarin vijf wetenschappelijke onderzoeksthema's van Vlaamse bodem aan bod komen, in samenwerking met de Universiteit Antwerpen (UA). De documentaires behandelen onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van schilderijen, het opsporen van drugsrestanten in onze riolen, de meest nauwkeurige microscoop ter wereld, een bio-energieplantage voor hernieuwbare energie, alsook de logistieke transportinfrastructuur in Vlaanderen. "Communiceren over het onderzoek in Antwerpen ligt ons natuurlijk na aan het hart", zegt UA-rector Alain Verschoren "Wetenschappers krijgen wel eens het verwijt in een ivoren toren te leven. Daar doen we alvast niet aan mee." Met de reportages wil men eveneens jongeren warm maken voor wetenschappen. Het programma zal vanaf 21 maart wekelijks op donderdag binnen de Benelux uitgezonden worden. Een ruimere internationale uitzending is nog niet voorzien. De presentatie is in handen van mediafiguur Bart Peeters. Over de kostprijs van de productie werden geen details gegeven. De Universiteit Antwerpen investeerde in het kader van de samenwerking in advertentieruimte bij de zender.