De talkshows "Van Gils & gasten" op Eén en "De afspraak" en "Terzake" op Canvas worden dinsdagavond niet uitgezonden. Dat is het gevolg van een stakingsactie bij de VRT. Dinsdagochtend bleek al dat de stakingsbereidheid bij de technische ploegen van de shows groot was.

De openbare omroep voorziet wel vervangprogramma's. Op Eén wordt de eerste aflevering van "T." opnieuw uitgezonden op het tijdstip van "Van Gils & gasten". Op Canvas wordt in de plaats van "De afspraak" een dubbelaflevering van "Radio Gaga" geprogrammeerd. Op het uitzenduur van "Terzake" plaatst Canvas een heruitzending van "De logische premier".

Volgens de vakbonden blijft het bij die drie programma's. De Journaals van 18 uur en 19 uur zullen niet meer verstoord worden zoals dat van 13 uur. "We hebben laten zien wat we kunnen", is te horen.

Dinsdag werd alle programmatie op radio en tv opgeschort tussen 6 uur en 10 uur. Er was ook een hele dag geen regionaal nieuws op Radio 2. De websites functioneerden grotendeels normaal. Woensdagmiddag zal de directie het besparingsplan toelichten aan de vakbonden. "Daarna zijn we vertrokken voor enkele maanden van strijd", geeft Luc Vandenhoeck van ACOD aan.

De talkshows "Van Gils & gasten" op Eén en "De afspraak" en "Terzake" op Canvas worden dinsdagavond niet uitgezonden. Dat is het gevolg van een stakingsactie bij de VRT. Dinsdagochtend bleek al dat de stakingsbereidheid bij de technische ploegen van de shows groot was. De openbare omroep voorziet wel vervangprogramma's. Op Eén wordt de eerste aflevering van "T." opnieuw uitgezonden op het tijdstip van "Van Gils & gasten". Op Canvas wordt in de plaats van "De afspraak" een dubbelaflevering van "Radio Gaga" geprogrammeerd. Op het uitzenduur van "Terzake" plaatst Canvas een heruitzending van "De logische premier". Volgens de vakbonden blijft het bij die drie programma's. De Journaals van 18 uur en 19 uur zullen niet meer verstoord worden zoals dat van 13 uur. "We hebben laten zien wat we kunnen", is te horen. Dinsdag werd alle programmatie op radio en tv opgeschort tussen 6 uur en 10 uur. Er was ook een hele dag geen regionaal nieuws op Radio 2. De websites functioneerden grotendeels normaal. Woensdagmiddag zal de directie het besparingsplan toelichten aan de vakbonden. "Daarna zijn we vertrokken voor enkele maanden van strijd", geeft Luc Vandenhoeck van ACOD aan.