De AMC-reeks The Walking Dead krijgt in 2015 een prequel. Hoofdbrok van de nieuwe serie rond het Amerikaanse kijkcijferkanon, over een groep overlevenden in een post-apocalyptische wereld vol zombies, blijft dezelfde. Alleen de verhalen krijgen een nieuwe invalshoek en de cast - dus ook de personages - wordt vervangen.

'Ik kan niet wachten om een nieuwe draai te geven aan The Walking Dead', zegt bedenker Robert Kirkman. Gale Anne Hurd en David Alpert, co-producers van de reeks, springen mee aan boord.

'Verder bouwen op het succes van de meest populaire tv-serie onder 18 tot 49-jarigen is letterlijk een no-brainer', aldus AMC-topman Charlie Collier.

The Walking Dead is gebaseerd op de comic books van Kirkman en lokt in Amerika gemiddeld drie keer meer kijkers dan Breaking Bad. In oktober gaat het vierde seizoen - volgens Kirkman 'het beste' - van start.

AMC kondigde een week geleden al een spin-off rond het personage Saul Goodman uit de serie 'Breaking Bad'. (DB)

De AMC-reeks The Walking Dead krijgt in 2015 een prequel. Hoofdbrok van de nieuwe serie rond het Amerikaanse kijkcijferkanon, over een groep overlevenden in een post-apocalyptische wereld vol zombies, blijft dezelfde. Alleen de verhalen krijgen een nieuwe invalshoek en de cast - dus ook de personages - wordt vervangen.'Ik kan niet wachten om een nieuwe draai te geven aan The Walking Dead', zegt bedenker Robert Kirkman. Gale Anne Hurd en David Alpert, co-producers van de reeks, springen mee aan boord.'Verder bouwen op het succes van de meest populaire tv-serie onder 18 tot 49-jarigen is letterlijk een no-brainer', aldus AMC-topman Charlie Collier. The Walking Dead is gebaseerd op de comic books van Kirkman en lokt in Amerika gemiddeld drie keer meer kijkers dan Breaking Bad. In oktober gaat het vierde seizoen - volgens Kirkman 'het beste' - van start. AMC kondigde een week geleden al een spin-off rond het personage Saul Goodman uit de serie 'Breaking Bad'. (DB)