De eerste aflevering van de avonturen van de familie Simpson werd in december 1989 uitgezonden. Momenteel zit de reeks al aan het 28e seizoen. Met de twee bijkomende seizoenen zal de serie in totaal 669 afleveringen tellen, waarmee de reeks de huidige recordhouder 'Gunsmoke', met in totaal 635 afleveringen, zal overtreffen. Wat betreft het aantal seizoenen hebben de Simpsons de 20 seizoenen van 'Gunsmoke' al achter zich gelaten.

In de loop der jaren leende een lange lijst bekende mensen hun stem uit aan personages in de reeks, die soms ook die persoonlijkheden uitbeelden, zoals Michael Jackson, Ringo Starr, Lady Gaga, Dustin Hoffman en LeBron James. De reeks is intussen 32 maal bekroond bij de Emmy Awards, de belangrijkste Amerikaanse prijs voor televisiereeksen.

(Belga/SK)

De eerste aflevering van de avonturen van de familie Simpson werd in december 1989 uitgezonden. Momenteel zit de reeks al aan het 28e seizoen. Met de twee bijkomende seizoenen zal de serie in totaal 669 afleveringen tellen, waarmee de reeks de huidige recordhouder 'Gunsmoke', met in totaal 635 afleveringen, zal overtreffen. Wat betreft het aantal seizoenen hebben de Simpsons de 20 seizoenen van 'Gunsmoke' al achter zich gelaten.In de loop der jaren leende een lange lijst bekende mensen hun stem uit aan personages in de reeks, die soms ook die persoonlijkheden uitbeelden, zoals Michael Jackson, Ringo Starr, Lady Gaga, Dustin Hoffman en LeBron James. De reeks is intussen 32 maal bekroond bij de Emmy Awards, de belangrijkste Amerikaanse prijs voor televisiereeksen.(Belga/SK)