Alles komt terug, dus ook 'De drie wijzen', een van de meest succesvolle Vlaamse formats dat liep van 1989 tot 1999, toen nog op de BRT(N). De quiz doorspekt met humor had drie bekende Vlamingen in een panel en daarnaast twee onbekende quizkandidaten.

Het eerste seizoen had Daniël Van Avermaet als presentator, met onder anderen Guy Mortier en Mark Uytterhoeven in het 'panel van wijzen'. Het jaar nadien en de jaaren daarop zat Kurt Van Eeghem in de presentatiestoel. Met vaak Gerty Christoffels, Jacques Vermeire en Walter Grootaers als panelleden.Verschillende bekende gezichten begonnen er ook hun tv-carrière, zoals Rob Vanouden­hoven. Chris Van Den Durpel lanceerde er zijn typetjes Kamiel Spiessens, Dokter Le Compte en Schampers.

Na 17 jaar maakt het programma een comeback in een vernieuwde versie, zo meldt de openbare omroep. Kobe Ilsen wordt de presentator van dienst. 'Het kind in mij dat vroeger trouw voor de beeldbuis zat , is opgewonden en dankbaar voor de kans', zegt hij. 'Alleen jammer dat ik als presentator zelf geen 'waar' of 'niet waar' verhalen mag vertellen in de finale'. Ook de panelleden worden nieuwe gezichten. (DB)

De drie wijzen is in 2017 op Eén te zien.

Alles komt terug, dus ook 'De drie wijzen', een van de meest succesvolle Vlaamse formats dat liep van 1989 tot 1999, toen nog op de BRT(N). De quiz doorspekt met humor had drie bekende Vlamingen in een panel en daarnaast twee onbekende quizkandidaten. Het eerste seizoen had Daniël Van Avermaet als presentator, met onder anderen Guy Mortier en Mark Uytterhoeven in het 'panel van wijzen'. Het jaar nadien en de jaaren daarop zat Kurt Van Eeghem in de presentatiestoel. Met vaak Gerty Christoffels, Jacques Vermeire en Walter Grootaers als panelleden.Verschillende bekende gezichten begonnen er ook hun tv-carrière, zoals Rob Vanouden­hoven. Chris Van Den Durpel lanceerde er zijn typetjes Kamiel Spiessens, Dokter Le Compte en Schampers.Na 17 jaar maakt het programma een comeback in een vernieuwde versie, zo meldt de openbare omroep. Kobe Ilsen wordt de presentator van dienst. 'Het kind in mij dat vroeger trouw voor de beeldbuis zat , is opgewonden en dankbaar voor de kans', zegt hij. 'Alleen jammer dat ik als presentator zelf geen 'waar' of 'niet waar' verhalen mag vertellen in de finale'. Ook de panelleden worden nieuwe gezichten. (DB)