'True Detective' is de gesmaakte anthologieserie waarbij elk seizoen een verhaal heeft dat op zichzelf staat, zoals ook het geval is bij 'American Horror Story'. Pizzolatto had dus zo goed als carte blanche in de laatste aflevering.

"Ik had een idee waarbij Marty en Rust in het niets zouden verdwijnen en niemand wist wat er met hen gebeurd was", vertelt Pizzolatto in een interview aan HitFix. "Of ik had het verhaal nog bovennatuurlijker kunnen maken, maar dat zou allemaal te gemakkelijk zijn geweest."

Complot minder belangrijk

In de hele reeks lijkt het verhaal rond Marty en Rust belangrijker dan de eigenlijke moordzaak die ze proberen op te lossen. Dat is in de seizoensfinale niet anders. Het complot rond de Tuttle-kerken wordt niet helemaal opgelost.

"Ik denk dat het verkeerd zou geweest zijn als Hart en Cohle opeens een mysterie van vijftig jaar oud konden ontrafelen. Ik vond het belangrijker dat Cohle kon zeggen: 'We hebben ze niet allemaal kunnen pakken, Marty.' Ze hebben hun plicht gedaan, maar er zijn elementen die ze niet kunnen oplossen. Dat is in het echt ook zo."

Groot succes

'True Detective' is een hit in Amerika. HBO kon zondag op 3,5 miljoen live kijkers rekenen die afstemden op de laatste aflevering. De sterkte van de serie ligt bij de cast en crew die HBO hiervoor kon strikken. Pizzolatto schreef de serie in zijn eentje en bleef bij het proces betrokken tot het einde toe. Iets wat weinig gezien is in Amerika.

Cary Fukunaga regisseerde alle acht afleveringen en zorgde er zo voor dat de mysterieuze sfeer in elke aflevering terug kwam. Woody Harrelson en Oscarwinnaar Matthew McConaughey waren dan weer geknipt voor de rollen van Rust Cohle en Martin 'Marty' Hart.

HBO heeft nog niet bevestigd dat er een tweede seizoen komt, maar Pizzolatto is ondertussen wel druk bezig met het vervolg van de serie. "Het is erg vroeg om hier iets over te zeggen, maar ik kan wel vertellen dat het over de geheime occulte geschiedenis van het transportsysteem in Amerika zal gaan", verklapt de schrijver.

Om te weten welke acteurs in de voetsporen van Harrelson en McConaughey treden, zullen we nog even moeten wachten. (FL)

Seizoensfinale 'True Detective', maandag 17 maart om 20u op Prime Star

'True Detective' is de gesmaakte anthologieserie waarbij elk seizoen een verhaal heeft dat op zichzelf staat, zoals ook het geval is bij 'American Horror Story'. Pizzolatto had dus zo goed als carte blanche in de laatste aflevering. "Ik had een idee waarbij Marty en Rust in het niets zouden verdwijnen en niemand wist wat er met hen gebeurd was", vertelt Pizzolatto in een interview aan HitFix. "Of ik had het verhaal nog bovennatuurlijker kunnen maken, maar dat zou allemaal te gemakkelijk zijn geweest."Complot minder belangrijk In de hele reeks lijkt het verhaal rond Marty en Rust belangrijker dan de eigenlijke moordzaak die ze proberen op te lossen. Dat is in de seizoensfinale niet anders. Het complot rond de Tuttle-kerken wordt niet helemaal opgelost. "Ik denk dat het verkeerd zou geweest zijn als Hart en Cohle opeens een mysterie van vijftig jaar oud konden ontrafelen. Ik vond het belangrijker dat Cohle kon zeggen: 'We hebben ze niet allemaal kunnen pakken, Marty.' Ze hebben hun plicht gedaan, maar er zijn elementen die ze niet kunnen oplossen. Dat is in het echt ook zo."Groot succes 'True Detective' is een hit in Amerika. HBO kon zondag op 3,5 miljoen live kijkers rekenen die afstemden op de laatste aflevering. De sterkte van de serie ligt bij de cast en crew die HBO hiervoor kon strikken. Pizzolatto schreef de serie in zijn eentje en bleef bij het proces betrokken tot het einde toe. Iets wat weinig gezien is in Amerika. Cary Fukunaga regisseerde alle acht afleveringen en zorgde er zo voor dat de mysterieuze sfeer in elke aflevering terug kwam. Woody Harrelson en Oscarwinnaar Matthew McConaughey waren dan weer geknipt voor de rollen van Rust Cohle en Martin 'Marty' Hart. HBO heeft nog niet bevestigd dat er een tweede seizoen komt, maar Pizzolatto is ondertussen wel druk bezig met het vervolg van de serie. "Het is erg vroeg om hier iets over te zeggen, maar ik kan wel vertellen dat het over de geheime occulte geschiedenis van het transportsysteem in Amerika zal gaan", verklapt de schrijver. Om te weten welke acteurs in de voetsporen van Harrelson en McConaughey treden, zullen we nog even moeten wachten. (FL) Seizoensfinale 'True Detective', maandag 17 maart om 20u op Prime Star