Dat meldt de openbare omroep VRT dinsdag.

Op donderdag 15 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt. De Grote Prijs Jan Wauters, de VRT-Taalprijs voor creatief en uitmuntend taalgebruik, is aan zijn vierde editie toe. Dit jaar wordt een persoonlijkheid uit de gesproken media bekroond.

"De genomineerden vallen op een positieve manier op door een uitmuntend en creatief taalgebruik en zijn op hun eigen manier taalvernieuwers of taalverruimers", aldus de VRT.

Voor Ruth Joos is het al de derde nominatie; Tom De Cock is aan zijn tweede toe. Met de prijs wil de VRT de nagedachtenis aan een van haar grootste taalvirtuozen, sportverslaggever Jan Wauters, levendig houden. De jury wordt ook voorgezeten door Thérèse Wauters, de weduwe van Jan.

De vorige laureaten waren twitteraar San F. Yezerskiy (pseudoniem van Sander Vanhellemont), auteur, journaliste en scenariste Gaea Schoeters en Knack-journalist Stijn Tormans.

De uitreiking van de Grote Prijs Jan Wauters is het sluitstuk van een taalshow die de VRT op 15 oktober organiseert in HETPALEIS in Antwerpen. De show past in de Week van het Nederlands, georganiseerd door de Nederlandse Taalunie.

Dat meldt de openbare omroep VRT dinsdag. Op donderdag 15 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt. De Grote Prijs Jan Wauters, de VRT-Taalprijs voor creatief en uitmuntend taalgebruik, is aan zijn vierde editie toe. Dit jaar wordt een persoonlijkheid uit de gesproken media bekroond. "De genomineerden vallen op een positieve manier op door een uitmuntend en creatief taalgebruik en zijn op hun eigen manier taalvernieuwers of taalverruimers", aldus de VRT. Voor Ruth Joos is het al de derde nominatie; Tom De Cock is aan zijn tweede toe. Met de prijs wil de VRT de nagedachtenis aan een van haar grootste taalvirtuozen, sportverslaggever Jan Wauters, levendig houden. De jury wordt ook voorgezeten door Thérèse Wauters, de weduwe van Jan. De vorige laureaten waren twitteraar San F. Yezerskiy (pseudoniem van Sander Vanhellemont), auteur, journaliste en scenariste Gaea Schoeters en Knack-journalist Stijn Tormans. De uitreiking van de Grote Prijs Jan Wauters is het sluitstuk van een taalshow die de VRT op 15 oktober organiseert in HETPALEIS in Antwerpen. De show past in de Week van het Nederlands, georganiseerd door de Nederlandse Taalunie.